Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ: «Δάκτυλο» Ρωσίας - Κίνας στις προεδρικές εκλογές βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες

Ηαμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία Κίνα, Ρωσία και Ιράν «προσπαθούν να επηρεάσουν τις ψήφους» των Αμερικανών για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ξένα κράτη χρησιμοποιούν «συγκαλυμμένες αλλά και ανοιχτές μεθόδους» ώστε να παρέμβουν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, οι χώρες αυτές έχουν διαλέξει και στρατόπεδο, διότι η Κίνα δεν θέλει να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Ρωσία προσπαθεί να πλήξει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρενέβη στις εκλογές του 2016, αναφέροντας ότι επιθυμούσε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και για να την πετύχει διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω διαδικτύου. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο η ύπαρξη σχετικών στοιχείων είχε οδηγήσει το FBI στην αρχική έρευνα για πιθανή εμπλοκή της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στα ρωσικά σχέδια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρέθηκε ένα βήμα πριν από την καθαίρεση λόγω της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές, ήδη έχει κατηγορήσει την Κίνα για προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών και κατασκοπεία μέσω δημοφιλών διαδικτυακών εφαρμογών.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας - Το καλό και το κακό σενάριο

Την ώρα που εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ότι η κατάσταση με την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού ξεφεύγει στη χώρα μας, το«μέλλον» της πανδημίας από το 2021 και μετά διερευνά το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature. 

Συνοψίζοντας τα πιθανά σενάρια, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος, απαντούν στο ερώτημα με βάση τα μαθηματικά και τα επιδημιολογικά μοντέλα. 
Παρά τις αποκλίσεις σε προβλέψεις και χρονοδιαγράμματα, οι δημιουργοί των μοντέλων συμφωνούν σε δύο πράγματα: η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει, και το μέλλον εξαρτάται από πολλούς άγνωστους παράγοντες, όπως η ανοσία, η εποχικότητα και τις επιλογές που κάνουν καθημερινά άτομα και κυβερνήσεις.

H πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον 

Η πανδημία δεν εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο.

Χώρες όπως η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία έχουν φθάσει σε χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων - μετά από περιοριστικά μέτρα διαφορετικής διάρκειας - και χαλαρώνουν τους περιορισμούς, ενώ παρακολουθούν τα νέα κρούσματα.

Λιβύη: Η προφητεία του Καντάφι!

Η Λιβύη είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της καταστροφικής εμπλοκής της Δύσης σε σημεία του πλανήτη, όπου σπεύδει για να επιβάλλει υποτίθεται τη Δημοκρατία. Στην πραγματικότητα πάντα τα κίνητρα είναι άλλα…

Η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφει σε άρθρο της όλα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη και κυρίως γιατί συμβαίνουν. Γράφει για την προφητεία του Καντάφι που εκπληρώνεται. Η Λιβύη και όσα συμβαίνουν εκεί επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα, η οποία παραμένει απούσα από τις εξελίξεις…

Ο Guardian γράφει:
“Τον Αύγουστο του 2011, καθώς οι αντάρτες της Λιβύης και τα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν μια επίθεση στην Τρίπολη, ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι έκανε μια ομιλία καλώντας τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν τη χώρα από ξένους εισβολείς.

«Υπάρχει μια συνωμοσία για τον έλεγχο του Λιβυκού πετρελαίου και τον έλεγχο της γης της Λιβύης , για να γίνει αποικία η Λιβύη για άλλη μια φορά. Αυτό είναι αδύνατο, αδύνατο. Θα αγωνιστούμε μέχρι τον τελευταίο άνδρα και την τελευταία γυναίκα που θα υπερασπιστεί τη Λιβύη από ανατολικά προς δυτικά, από βορρά προς νότο », είπε σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό του καθεστώτος. Δύο μήνες αργότερα, ο δικτάτορας ήταν νεκρός.

Εννέα χρόνια μετά και με το ξέσπασμα ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου, η διακήρυξη του Καντάφι δεν απέχει πολύ από την αλήθεια – αλλά καθώς οι ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει από τον ρόλο που έπαιξαν κατά την πτώση του, ένας αστερισμός τολμηρών περιφερειακών δυνάμεων εμφανίστηκαν στη Λιβύη. Καθώς οι μάχες επεκτείνονται προς τη Σύρτη, είναι πιθανή η αναμέτρηση για τον έλεγχο του πετρελαϊκού πλούτου της Λιβύης”.