Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

“Ορισμένες Νατοϊκές χώρες έχουν ήδη στείλει στρατό στην Ουκρανία”-Πολωνός ΥΠΕΞ Ρ. Σικόρσκ


“Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη στείλει τον στρατό τους στην Ουκρανία”
δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο

Πρόσθεσε ότι δεν θα τους κατονομάσει.
«Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς, δεν θα απαριθμήσω αυτές τις χώρες»
είπε ο Sikorsky, αναφερόμενος στον Γερμανό Καγκελάριο Scholz, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει βρετανικό και γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία που βοηθά στην εκτόξευση πυραύλων αεράμυνας

Ως υπενθύμιση σε όσους συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο «να εμφανιστούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία το 2024» ή «εμφανίστηκαν μετά το 2022»

Αμερικανικά τακτικά στρατεύματα επιχειρούν στην Ουκρανία ήδη από την άνοιξη του 2014. Και αυτό εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα για το επίπεδο όχι μόνο της εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς, αλλά και για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας

Ο ένοχος και ηλίθιος άνθρωπος (ή αλλιώς: comfortably numb)


Στην Ευρώπη, ο αγαπημένος τόσων πολλών στη χώρα μας Εμανουέλ Μακρόν, ως επικεφαλής πυρηνικής δύναμης, μαζί με ηγέτες κρατών της Βαλτικής συζητά το σχέδιο πρόκλησης ή έστω διακινδύνευσης πυρηνικού ολοκαυτώματος δια της αποστολής και επισήμως στρατιωτών των κρατών τους, προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Γερμανοί στρατιωτικοί συζητούν πώς θα μεταβούν στην Ουκρανία μαζί με οπλικά τους συστήματα, προκειμένου να επιτεθούν εναντίον πολιτικών στόχων στη Ρωσία. Ίσως θέλουν να ξαναδούν κάτι ρωσικό στο Βερολίνο, μόνο που αυτήν τη φορά ίσως να είναι ένας πύραυλος Κινζάλ φορτωμένος με πυρηνική κεφαλή. 
του Θέμη Τζήμα






Στην Παλαιστίνη, τα θύματα από την πείνα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν. Δεν είναι πείνα από ένα φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται για λιμοκτονία στο πλαίσιο της γενοκτονίας που υλοποιούν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοι-υποτακτικοί τους, της πρώτης που παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση. Τουλάχιστον οι Γερμανοί πολίτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν το άλλοθι ότι δεν ήξεραν (στην πραγματικότητα, δεν ήθελαν να ξέρουν). Σήμερα δεν υπάρχει ούτε αυτό το άλλοθι. Ξέρουμε και κοιτάμε από την άλλη, όταν δεν στηρίζουμε ενεργά

Οι πύλες της βαρβαρότητας, του κακού (πείτε το όπως θέλετε) και του φρενοκομείου ή ακόμα καλύτερα του συλλογικού νεκροταφείου έχουν ανοίξει και μας καλούν. Την ίδια στιγμή, αδιανόητος χρόνος στα μέσα ενημέρωσης αφιερώνεται σε τόνους βλακείας, από «αστέρες» της κακιάς ώρας μέχρι κάθε λογής αγορασμένους από το σύστημα εξουσίας «αναλυτές».

Αυτό είναι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη


Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, επιρρίπτουν στο πόρισμά τους στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην επιτροπή.

Στο πόρισμα που κατέθεσαν σήμερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε μια διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών, και πολιτικής επιβίωσης κάποιων και τονίζουν ότι το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί πιθανά αν είχε υλοποιηθεί η Σύμβαση 717, ότι το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε καθορίσει και εφαρμόσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας, σύμφωνα με τους επιβεβλημένους Εθνικούς Κανόνες Ασφάλειας και εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε προβεί σε άμεσες διορθωτικές αποφάσεις μετά την καταστροφή του παλαιού συστήματος τηλεδιοίκησης στην Ζάχαρη Λάρισας.

Σε δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – μέλη της εξεταστικής Επιτροπής Αλ. Αυλωνίτης, Β. Κόκκαλης, Δ. Καλαματιανός, και ο Ι. Σαρακιώτης, τονίζουν ότι «ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν ειλικρινείς, διάφανες απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, ώστε να αποδειχθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι της τραγωδίας των Τεμπών, τόσο τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όσο βέβαια και τα πολιτικά πρόσωπα για την απόδοση των ευθυνών των οποίων αρμόδια είναι η Βουλή, μέσω της εξεταστικής επιτροπής».

Καταδίκη της επίθεσης σε ΛΟΑΤΚΙ: Δεν θα περάσει ο εκφασισμός!


Κάλεσμα σε κινητοποίηση καταδίκης της ομοφοβικής-τρανσοφοβικής επίθεσης, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 19.00

Πρωτοφανής έκτασης επίθεση που προκαλεί οργή και προβληματισμό δέχτηκαν δύο queer άτομα το Σάββατο βράδυ στην κατάμεστη πλατεία Αριστοτέλους από ομάδες νεαρών που αρχικά άρχισαν να κοροϊδεύουν τα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την εμφάνισή τους και στης συνέχεια να τα κυνηγάνε, να τα προπηλακίζουν και να τους πετάνε μπουκάλια. Ο όχλος δεν δίστασε να επιτεθεί ακόμα και σε κοπέλα που μπήκε μπροστά και τους ζήτησε να σταματήσουν. Πολλές δεκάδες παρευρισκόμενοι έδειχναν να βρίσκουν το περιστατικό «διασκεδαστικό» και να τραβούν βίντεο, ενώ άλλοι είχαν σοκαριστεί αλλά φοβόντουσαν να αντιδράσουν. Οι δύο ΛΟΑΤΚΙ χρειάστηκε να αναζητήσουν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης για να προστατευτούν με τις ομάδες νεαρών που είχαν βρεί εύκολα θύματα να τους ακολουθούν και να τραμπουκίζουν ακόμα και εργαζόμενους φωνάζοντας χυδαία σεξιστικά-ομοφοβικά συνθήματα. Η αστυνομία έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση με τις βίαιες ομάδες νταήδων να επιχειρούν να λιντσάρουν “τους queer” ακόμα και μετά την άφιξη αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και 12 ανήλικοι.