Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Φράσεις που έφυγαν νωρίς!

Είναι φράσεις που μέχρι πριν τρία χρόνια, τις χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά , για να περιγράψουμε εικόνες και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί από το φρασεολόγιό μας, λίγο πριν εξαφανιστούμε και εμείς!

*Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
*Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
*Σήμερα ο προϊστάμενος, μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
*Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
*Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.
*Γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα.
*Σήμερα στην δουλειά, μας έδωσαν το ετήσιο Bonus.
*Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή χρημάτων.
*Βρήκα δουλειά!
*Το MEGA είναι το πιο έγκυρο κανάλι!
*Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις είναι μικρότερες από το ενοίκιο.
*Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
*Ευτυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους όπως έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
*Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
*Αν κόψεις λεφτά από τον Έλληνα θα ξεσηκωθεί. Κανείς δεν θα το τολμήσει να του περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος ο Έλληνας. Και υπερήφανος.
*Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό σχολείο, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
*Φάε παιδί μου το πρωινό σου. Στο σχολείο δεν πάνε ποτέ τα παιδιά νηστικά.
*Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρεις χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
*Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
*Με βολεύει να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. Κερδίζω χρόνο.
*Τι να το κάνω το ποδήλατο; Είναι κουραστικό.
*Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
*Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
*Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
*Πετάξου ως το φαρμακείο να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
*Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
*Θα λείψουμε κι αυτό το τριήμερο. Τέτοιες αποδράσεις μας αρέσουν.
*Ήμουνα σε συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη. Ήταν πολλοί επώνυμοι εκεί.
*Ναι έχεις δίκιο, χαθήκαμε. Έχω βλέπεις πολύ δουλειά τον τελευταίο καιρό... Πνίγομαι!
*Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση.
*Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
*Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
*Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 63χρονου)
+Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. (Η ειρωνεία εδώ και για την πολλή δουλειά αλλά και για τον αφέντη)

Τέλος,

*Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Ούτε φασίστες.

*Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή.

Αναρτήθηκε από συσπείρωση αριστερών μηχανικών στις

«Να σπάσουμε τα δεσμά του μνημονίου»


Την κοινή πεποίθησή και αντίληψή τους ότι το σκληρό πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Κύπρο είναι αδιέξοδο εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Aντρος Κυπριανού στη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι o ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αλληλέγγυος και θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για να βγει από την κρίση και από το σκληρό πρόγραμμα που της επιβάλλεται.
«Σήμερα είναι και για την Ελλάδα μαύρη επέτειος της υπογραφής του μνημονίου. Πεποίθησή μας είναι ότι κυπριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Κοινή μας, επίσης, πεποίθηση είναι ότι οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να σπάσουν τα δεσμά να ξεφύγουν από τους διαρκείς εκβιασμούς και να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «είναι κοινός ο αγώνας μας, για να συμπορευτούμε με τους λαούς της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού νότου ελπίζοντας σε μια νέα προοπτική».

THE GUARDIAN: «ΜΗΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ;»


kartesios
“Η Wall Street μέθυσε” είχε πει ο G.W. Bush όταν τον είχαν ρωτήσει για την οικονομική κρίση που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2008, υπό Προεδρίας του.

Μετά από πέντε χρόνια και ενώ η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί στις Η.Π.Α, ο ψυχίατρος και μέλος της κρατικής επιτροπής κατά των ναρκωτικών της Βρετανίας David Nutt, σε συνέντευξη του στους Times της Κυριακής της 14ης Απριλίου αναφέρει ότι “οι τραπεζίτες που κάνουν χρήση κοκαΐνης και η κουλτούρα που προωθούν, της απληστίας, της υπερβολικής φιλοδοξίας και του ανταγωνισμού είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης”.

Σε άρθρο του στο Βρετανικό Guardian o Geraint Anderson, ένας πρώην χρηματοπιστωτικός αναλυτής στο Σίτι προσπαθεί να ρίξει φως σε όσα ανέφερε ο Βρετανός ψυχίατρος.

Η Αριστερά στην εποχή της αμφιβολίας


Πηγή: efsyn.gr

Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Ο φιλελεύθερος θρίαμβος, η πτώση του Τείχους και η παγκοσμιοποίηση δεν συνεπέφεραν το τέλος της Ιστορίας όπως την ξέραμε, αλλά την αρχή μιας άλλης που κανείς δεν είχε φανταστεί.

Πού οδεύει οι κόσμος; Το ερώτημα είναι τόσο παλιό όσο και η Ιστορία. Αλλά είναι σήμερα πιο αναπάντητο από οποτεδήποτε άλλοτε. Μολονότι οι προφήτες, οι οιωνοσκόποι, οι Κασσάνδρες και οι Σίβυλλες έχουν δώσει τη θέση τους σε επιστήμονες μελλοντολόγους, η δυναμική των εξελίξεων είναι υπέρ ποτέ απρόβλεπτη. Τα ιστορικά μέτωπα, που κάποτε έμοιαζαν σαφή και οριοθετήσιμα, διαχέοντα τώρα στη θολούρα μιας αξεδιάλυτης πολυπλοκότητας. Να θυμηθούμε πως μέχρι πρόσφατα, την ίδια στιγμή που οι φιλελεύθεροι ήταν πεπεισμένοι πως η κατίσχυση του συγκροτημένου «ελεύθερου» αγοραίου κόσμου θα οδηγήσει νομοτελειακά στην πρόοδο, οι μαρξιστές μπορούσαν να διαβεβαιώνουν ότι η χειραφέτηση του ανθρώπου θα επέλθει με την αναπόφευκτη ιστορική ήττα του κεφαλαίου μπροστά στις ανερχόμενες δυνάμεις της εργασίας. Ετσι, για μισόν αιώνα η πορεία του κόσμου εμφανιζόταν ως συνάρτηση της έκβασης του «ψυχρού πολέμου».

"Βόμβα" στον Λευκό Οίκο, "τραυματίας" ο Ομπάμα ή αλλιώς....πως κερδίζεις εκατομμύρια σε 10 λεπτά!!!!


Σήμερα Τρίτη, συνέβη ένα "περιστατικό" στο χώρο του twitter, που μάλλον οι περισσότεροι δεν θα το μάθουν ή θα το περάσουν έτσι απαρατήρητο.
Ο λογαριασμός στο twitter του Associated Press, έγραψε ένα tweet στο οποίο έλεγε ότι στο Λευκό Οίκο έγιναν δύο εκρήξεις και ότι ο Ομπάμα είναι τραυματισμένος....
Μετά από μερικά λεπτά, ο Sam Hananel του Associated Press, αναφέρει ότι ο λογαριασμός του πρακτορείου ειδήσεων έπεσε θύμα hacking και ν' αγνοήσουμε το συγκεκριμένο tweet....



( Ξανά ) οι Ελληνες? Στα Μονοπάτια της ξενιτιάς !!

Τους δρόμους τηςξενιτιάςξαναπαίρνουν οι Ελληνες αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο.
Το εφιαλτικό σκηνικό της ύφεσης, με την ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα, τα νοικοκυριά χωρίς ένα ευρώ εισόδημα και τη γιγάντωση των φαινομένων φτώχειας και ανέχειας, σπρώχνει όλο και περισσότερους στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης ή και απλά της επιβίωσής τους...
Στη δωδεκαετία 1961-1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία (μόνο από την ενδοχώρα της Βόρειας Ελλάδας) περί τα δύο εκατομμύρια Ελληνες. Το προφίλ του προ 50ετίας Έλληνα μετανάστη ήταν: άνδρας (στη συνέχεια ακολουθούσε η γυναίκα - αδελφή, σύζυγος, κόρη κ.λπ.),ηλικίας 20 - 40 ετών, απόφοιτος δημοτικού σχολείου, αγρότης ή απλώς ανειδίκευτος εργάτης και ... κυρίως υγιής (ώστε ο εργοδότης και η χώρα υποδοχής να μην "χρεωθεί" τα όποια έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας του).

Σαν σήμερα 23 Απρίλη 1827:Πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ !...


Σκηνικό υπόκωφων εκρήξεων και παρασκηνιακών συγκρούσεων διαμορφώνεται μετά την αμφιλεγόμενη διάσωση της Κύπρου. Εντάσεις και αντιπαραθέσεις που είχαν διαφανεί τόσο στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο όσο και στις σχέσεις ΔΝΤ-ΕΚΤ και Βρυξελλών, βρήκαν διέξοδο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G-20 στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση φαίνεται ότι οδηγείται σε σύγκρουση με κορυφαία επιχειρηματικά συμφέροντα επί των αποκρατικοποιήσεων, ενώ οι εξελίξεις στο εσωτερικό δείχνουν ότι το «καζάνι» της συγκυβέρνησης βράζει… Η σύνθεση των γεγονότων αποκαλύπτει μια βραδυφλεγή πολιτική βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.