Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αυτοσέξουαλ: Μια νέα τάση σεξουαλικότητας στις εποχές της μοναξιάς

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην Αρχαία Ελλάδα ένας όμορφος νέος που τον έλεγαν Νάρκισσο. Όταν γεννήθηκε, η μητέρα του ζήτησε ένα χρησμό από τον μάντη Τειρεσία για τη ζωή του κι αυτός προφήτευσε ότι θα ζούσε πολλά χρόνια, αρκεί να μη γνώριζε τον εαυτό του. Μια μέρα, όμως, που κάθισε στις όχθες ενός ποταμού, είδε στα νερά έναν όμορφο άντρα να του χαμογελά και τον ερωτεύτηκε παράφορα. Eπρόκειτο για το είδωλο του που καθρεφτιζόταν στο νερό. Στην προσπάθειά του να πιάσει τον ίδιο του τον εαυτό, έπεσε μέσα στο ποτάμι και πνίγηκε. Ήταν ο Νάρκισσος ο πρώτος αυτοσέξουαλ ή είναι οι αυτοσέξουαλ Νάρκισσοι;

Μια νέα τάση σεξουαλικότητας έχει αρχίζει να γίνεται trend στις εποχές της μοναξιάς που ζούμε.

Η αυτοσεξουαλικότητα ή αυτοερωτισμός, όπως περιγράφεται στη βιβλιογραφία, αναφέρεται σε άτομα που έλκονται σεξουαλικά από τον εαυτό τους και τον ερωτεύονται. Οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως αυτοσέξουαλ διεγείρονται ερωτικά από την εμφάνισή τους, νιώθουν πεταλούδες να πετούν στο στομάχι τους όταν σκέφτονται τον εαυτό τους, αισθάνονται ενθουσιασμό περνώντας χρόνο μόνοι τους και αυτοικανοποιούνται σεξουαλικά στην ιδέα του πιο κοντινού ανθρώπου σε αυτούς, του ίδιου τους του εαυτού Βιώνουν όλα τα συναισθήματα που νιώθει κανείς σε μία ρομαντική σχέση, μόνο που τα βιώνουν μόνοι τους.

Για το «Μακελειό» δεν υπάρχει εισαγγελέας;

Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών το «Μακελειό» του Στέφανου Χίου υπερέβη εαυτόν, κυκλοφορώντας με ένα πρωτοσέλιδο που χαρακτηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, την Όλγα Γεροβασίλη, την Θεανώ Φωτίου, την Έλενα Κουντουρά, την Κατερίνα Παπακώστα, την Κατερίνα Νοτοπούλου, την Ρένα Δούρου καθώς και τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, «πουταναριό». Σαν να μην έφτανε αυτό, το «Μακελειό» σπάει κάθε ρεκόρ σεξισμού σχολιάζοντας: «Ακόμη και οι ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα τις νύχτες σε σκοτεινούς δρόμους και κακόφημα σημεία είναι πιο τίμιες και καθαρές από αυτές της παστρικές». Πρόκειται για ένα παραλήρημα που κάνει τον καθένα να αναρωτηθεί αν υπάρχει εισαγγελέας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στην οποία αναφέρει:

«9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.