Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν μέχρι τον Ιούνιο



Πάρτε τα ..ΓΖ.............

Νέα μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ (11,5 δισ. ευρώ περίπου) ζητεί η Κομισιόν σε έκθεση της από την Ελλάδα, για την περίοδο 2013-2014.
Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να προσδιορισθούν μέχρι τον Ιούνιο. Σε αυτό το πακέτο μέτρων είχε αναφερθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με την έκθεση που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την αποδέσμευση του νέου πακέτου στήριξης των 130 δισ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν προτείνει την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου το συντομότερο δυνατόν.

Ένα «δάσος» μέσα στο Μιλάνο

Bosco Verticale - 1Bosco Verticale - 2
Το “Bosco Verticale” η κατασκευή του οποίου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αποτελεί την πρωτότυπη σχεδιαστική πρόταση του Ιταλού αρχιτέκτονα Stefano Boeri για ένα «πράσινο αστικό τοπίο».
Πρόκειται για δύο πύργους ύψους 110 και 76 μέτρων, στους οποίους κάθε διαμέρισμα θα έχει την δική του βεράντα με «κήπο», που εκτός από την αισθητική του παρέμβαση, θα παρέχει προστασία από τον άνεμο και τον ήλιο, λειτουργώντας παράλληλα και ως ηχομονωτικό υλικό.

ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Νο 2 !...

Ιδού πως ορίζει την κωλοτούμπα το on - line λεξικό Τριανταφυλλίδη : κωλοτούμπα ακροβατική άσκηση κατά την οποία, αφού στηριχτεί κάποιος με τα χέρια στο έδαφος, φέρνει το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά και στη συνέχεια με κατάλληλη στροφή του σώματος γυρίζει στην όρθια στάση.
Νομίζω γίνεται στον καθένα μας αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας, μιας τέτοιας άσκησης, καθώς και η επικινδυνότητα που συνεπάγεται, για κάποιον αγύμναστο και, συνάμα, μιας κάποιας ηλικίας, άνθρωπο.
Ο κύριος λόγος της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ερωτοτροπία και, τελικά, η συμμετοχή στις ευθύνες (και τα αγαθά), της κυβερνητικής εξουσίας. Στόχος, εύλογος, κατανοητός και απόλυτα θεμιτός...
Η νομοτέλεια των πραγμάτων και των εξελίξεων, οδηγεί προς την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοδύναμων κυβερνητικών σχημάτων και η δημιουργία συμμαχικών κυβερνήσεων είναι, πια, στην ατζέντα της πολιτικής ζωής του τόπου, (μια ακόμα παρακαταθήκη του Γ. Παπανδρέου...).

Για την παρέλαση της 25ης Μάρτη

Τι δείχνει ότι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ένα τσούρμο υπουργών υπό την προεδρία μάλιστα του διορισμένου πρωθυπουργού τραπεζίτη, Παπαδήμιου, συνεδρίασε αν θα γίνουν ή όχι οι παρελάσεις της 25 Μάρτη; (Δεν είχαν περιθώρια να τις ακυρώσουν επικαλούμενοι το «οικονομικό κόστος» όπως διαβάσαμε ότι ήταν η πρόταση δυο υπουργών που συμμετείχαν στην διυπουργική σύσκεψη).
Κατά την άποψη μας το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φοβισμένο, πανικόβλητο θα λέγαμε καλύτερα, μπροστά στο ενδεχόμενο, με αφορμή της παρελάσεις, να εκραγεί η λαϊκή οργή που έχει συσσωρευτεί. Και φυσικά σ’ αυτή την περίπτωση αποδέκτες αυτής της λαϊκής αγανάκτησης και οργής θα είναι τα πρόσωπα των «επισήμων» που θα παραστούν στις παρελάσεις.
Ναι, θα είναι αυθόρμητες, ανεξέλεγκτες, απρόβλεπτες στην ένταση τους, αυτές οι αντιδράσεις. «Χωρίς επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση», όπως θα ήθελαν κάποιοι. Ναι, πιθανόν «τα στρατιωτικά και παραστρατιωτικά όργανα παρεμβαίνουν και κάνουν προβοκάτσιες και ετοιμάζονται για τις 25 του Μάρτη στην Αθήνα», όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει καμιά λαϊκή κινητοποίηση στην οποία δεν έχουν παρουσία κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί; Το θέμα είναι το λαϊκό κίνημα να απομόνωσει και να δώσει δυναμική απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕΔ - Αναπροσαρμογή του ποσού της τακτικής επιδότησης ανεργίας

APOLLON PRESS http://apollonpress.blogspot.com/

Το βασικό ημερήσιο ποσό της τακτικής επιδότησης ανεργίας διαμορφώνεται στα 14,4€ από τις 12 Μαρτίου 2012 και το βασικό μηνιαίο επίδομα στα 360€.
Τα νέα ποσά επιδότησης ανεργίας ισχύουν τόσο για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους όσο και για τους νέους δικαιούχους.
Η αναπροσαρμογή του ποσού της τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι αποτέλεσμα της μείωσης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων που επήλθε με τη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (πράξη 6 της 28/2/2012 ΦΕΚ 38 Α) η οποία εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012 (ΦΕΚ 28 Α). Συγκεκριμένα η νομοθετική διάταξη ορίζει τα εξής: "Από 14/2/2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα κατώτατα διαμορφωμένα όρια μισθών και ημερομισθίων της από 15/7/2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέποταν και ίσχυαν κατά την 01/01/2012 μειώνονται κατά 22%".

Θερμή υποδοχή στον Χονδροκούκη


Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Δημήτρης Χονδροκούκης, βλέποντας συγγενείς και φίλους να τον υποδέχονται θερμά, κατά την άφιξή της ελληνικής αποστολής από την Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προχώρησε σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο "Ελ. Βενιζέλος".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Ήταν απίστευτη εμπειρία. Η κερκίδα ήταν φοβερή, μου έδωσε απίστευτη δύναμη. Κοίταξα να μπω στον αγώνα χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά στο 2.33μ εκτονώθηκα. Με την κραυγή, μου βγήκε όλη η χαρά. Είχα καταλάβει ότι θα μπορούσα να μπω στα μετάλλια. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που κάνουν περήφανους τους Έλληνες και προσπαθούν καθημερινά γι΄ αυτό», είπε αρχικά ο Χονδροκούκης.