Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ένα «δάσος» μέσα στο Μιλάνο

Bosco Verticale - 1Bosco Verticale - 2
Το “Bosco Verticale” η κατασκευή του οποίου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αποτελεί την πρωτότυπη σχεδιαστική πρόταση του Ιταλού αρχιτέκτονα Stefano Boeri για ένα «πράσινο αστικό τοπίο».
Πρόκειται για δύο πύργους ύψους 110 και 76 μέτρων, στους οποίους κάθε διαμέρισμα θα έχει την δική του βεράντα με «κήπο», που εκτός από την αισθητική του παρέμβαση, θα παρέχει προστασία από τον άνεμο και τον ήλιο, λειτουργώντας παράλληλα και ως ηχομονωτικό υλικό.

Το βρόχινο νερό θα συλλέγεται, θα φιλτράρεται και στη συνέχεια θα αξιοποιείται στο πότισμα των δέντρων, ενώ φωτοβολταϊκά panel θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτάρκεια των κτιρίων.
Στο σύνολό τους περισσότερα από 900 δέντρα θα τοποθετηθούν επάνω στα κτίρια, ύψους από 3-9 μέτρα, τα οποία φιλτράροντας το διοξείδιο του άνθρακα θα παρέχουν άπλετο καθαρό αέρα και οξυγόνο στα σπίτια. Αναλογιστείτε πως η ύπαρξη τόσων δέντρων σε ένα δάσος απαιτεί μια έκταση δέκα στρεμάτων.

Η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί ένα πρότυπο για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς συνδέει το αστικό τοπίο με τη φύση.
http://www.design-district.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου