Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΩΡΗ ΠΤΩΣΗ! «ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ» ο Δημήτρης Μητρόπουλος από το Μέγαρο Μαξίμου...



Από τα ψηλά στα (πολύ) χαμηλά βρέθηκε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημήτρης Μητρόπουλος. Δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής των "Νέων", αμέσως μετά τις εκλογές ανέλαβε υψηλό πόστο δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη ως σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων. Συνόδευε τον πρωθυπουργό ως "πρώτος τη τάξει" σύμβουλος στα πρώτα του ευρωπαϊκά ταξίδια, μετείχε στον "πρωινό καφέ" και διεκδικούσε να έχει και τον πρώτο λόγο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων. Κάτι ως σκιώδης υπουργός, υπεράνω και των υπουργών...

Όμως τελικά το άστρο του έδυσε γρήγορα. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι ήταν μάλλον ένα πυροτέχνημα. Ο πολυπράγμων κ. Μητρόπουλος χρεώθηκε το τελευταίο διάστημα διάφορα λάθη, ασυγχώρητα για τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι; Οι χειρισμοί που όπως λέγεται έκανε και προκάλεσαν την πρόσφατη ένταση ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο με αφορμή το θέμα της Λιβύης.

Ο κ. Μητρόπουλος αποψιλώθηκε από τις αρμοδιότητές του και χθες έχασε και επισήμως τα "γαλόνια" του. Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, καθήκοντα υπεύθυνης γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. 

ο ΝΑΤΟ καταδικάζει τον Άσαντ γιατί έπληξε ξένο στρατό στο έδαφός του...

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τα «αεροπορικά πλήγματα [που εξαπέλυσαν] αδιακρίτως το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία» στην Ιντλίμπ χθες σκοτώνοντας 33 Τούρκους στρατιωτικούς και απηύθυνε έκκληση για «αποκλιμάκωση». Ο Στόλτενμπεργκ συνομίλησε χθες βράδυ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κράτους-μέλους του NATO, ενημέρωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας.

«Καταδίκασε τη συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων που γίνονται αδιακρίτως από το συριακό καθεστώς και τη σύμμαχό του Ρωσία στην επαρχία της Ιντλίμπ και κάλεσε (τη Δαμασκό και τη Μόσχα) να σταματήσουν την επίθεσή τους, να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για να εξευρεθεί ειρηνική λύση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του NATO Οάνα Λουνγκέσκου.

Ακόμη, ο Στόλτενμπεργκ «παρότρυνε όλα τα μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης και να αποφύγουν την περαιτέρω επιδείνωση της φοβερής ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή», πρόσθεσε η ίδια. Τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό χθες στην επαρχία Ιντλίμπ.