Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Dallara: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ

Πάνω από το 1 τρις ευρω τοποθετεί πλέον, το ευρωπαϊκό κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Επικεφαλής του IIF Charles Dallara.

Πριν λίγους μήνες ήταν ο πρώτος που είχε κοστολογήσει μια τέτοια εξέλιξη, τοποθετώντας της στο 1 τρις.
Ο Dallara μιλώντας στο Bloomberg, χαρακτήρισε ξεπερασμενες τις προηγούμενες προβλέψεις του ινστιτούτου, ενώ είπε πως όσοι θεωρούν πως η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμες για το τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να επανεξετάσουν την άποψή τους.
Τι λέει στην ουσία; Ότι πλέον η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος είναι διπλάσια από τα ίδια τα κεφάλαιά της, γεγονός που την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.
«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη,» εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τόνισε ο Dallara. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλοποιήσει την κεντρική της τράπεζα».
http://kostasxan.blogspot.com

Ευτυχώς υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τρέφει η κοινωνία ακόμη ελπίδες

Γράφει: Τάσος Παππάς/aixmi.gr

Αν ο Σύριζα έμπαινε στην κυβέρνηση; Θα καταστρεφόταν! Και μαζί του και η χώρα…

Οι Δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Για να μην περιέλθει το κοινοβουλευτικό σύστημα σε κατάσταση ασφυξίας πρέπει τα κόμματα να προσφέρουν στους πολίτες διεξόδους. Ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο της εξουσίας δεν μπορεί να φτάνει μέχρι την κατεδάφιση του αντιπάλου, μέχρι τον εξοστρακισμό του από τη δημόσια σφαίρα.

A. Τσίπρας: «Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ψάξτε τον επόμενο»

Ποιες ήταν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδαςαπό το ευρώ; Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του.

«Ελπίζω να κυριαρχήσει η λογική και να μην εξαναγκασθεί η Ελλάδα να οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4.

Υπογραμμίζει δε ότι, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τις αμέσως επόμενες μέρες οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν τον επόμενο και όπως εκτιμά «επόμενος θα είναι η Ιταλία, που έχει 1,9 τρισ. χρέος, ενώ η Ελλάδα έχει 350 δισ.».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γερμανία δεν «μπλοφάρει» και επιμένει στα μέτρα λιτότητας ή στην έξοδο από το ευρώ, ο ΑλέξηςΤσίπρας σχολιάζει ότι, κατά την άποψή του, δεν θα επιμείνουν και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να συζητήσουμε για μια πραγματική λύση στο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό».

ΛΑ.Ο.Σ. - Χωρίς λόγια...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Σακελλάρης

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Σακελλάρης«Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν είναι σοσιαλιστικό και δεν με εκφράζει», δηλώνει στο Newsbomb.gr το πρώην μέλος του πολιτικού συμβουλίου.
Σεισμικές δονήσεις στην Ιπποκράτους με τη συνεχή αποχώρηση στελεχών και τη δυσφορία για την πολιτική Βενιζέλου.
Ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και μια από τις δυνατότερες «αριστερές» φωνές στο Κίνημα, υπέβαλε την παραίτησή του, αρνούμενος να αποδεχθεί τη μνημονιακή – όπως τονίζει - πολιτική που ακολουθεί το Κίνημα.
Ο Δ. Σακελλάρης, τόσο επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου, όσο και επί των ημερών του Ευ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είχε εκφράσει ανοιχτά την έντονη αντίθεσή του για την πολιτική που ασκεί το κόμμα.
«Οι φωνές για αλλαγή πολιτικής δεν ακούστηκαν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να φτάσει στα ποσοστά που έφτασε στις εκλογές της 6ης Μαΐου», σημειώνει  ο κ. Σακελλάρης.
«Επανειλημμένως, τόσο μέσα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε συνεντεύξεις, είχα επισημάνει, όπως και άλλα στελέχη, τους κινδύνους που διέτρεχε το κόμμα με την στάση που κρατούσαμε απέναντι στους πολίτες. Δεν μας άκουσε κανείς», δηλώνει ο επικεφαλής του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών.

«Η ντροπή της Ευρώπης» το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα


O γερμανός νομπελίστας Γκύντερ Γκρας στηλιτεύει την πολιτική που ασκεί η Ευρώπη στην Ελλάδα, "την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού". Καi υπενθυμίζει στους συμπατριώτες του το ρόλo της Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μόλις δύο μήνες μετά το ποίημά του, με το οποίο ασκούσε κριτική στην πολιτική του Ισραήλ και το οποίο είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις, ο γερμανός νομπελίστας παρεμβαίνει ξανά στην τρέχουσα πολιτική συζήτηση με ένα ποίημα. Αυτή τη φορά το θέμα του είναι η Ελλάδα.
«Ελλάδα, χώρα δίχως δικαιώματα»
 
Η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999 στον Γκύντερ Γκρας