Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τραμπ εγκαταλείπει το Δόγμα Κάρτερ και αλλάζει τα πάντα στον Περσικό Κόλπο

Η προεδρία του Τζίμι Κάρτερ θεωρείται από τους Αμερικανούς, ίσως και διεθνώς η πιο αδύναμη προεδρία στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Στο εσωτερικό υπήρχε μεγάλη δυσφορία στους πολίτες της χώρας ενώ παράλληλα οι ΗΠΑ έρχονταν αντιμέτωπες με μια σειρά από ήττες στο εξωτερικό, κυρίως στο πεδίο του Σοβιετικο - αφγανικού πολέμου. 

Η Σοβιετική Ένωση συνόρευε με το Ιράν ενώ είχε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στο γειτονικό Αφγανιστάν. Η ιρανική πετρελαϊκή κρίση απειλούσε τη δυτική ευημερία και η Ουάσιγκτον φοβόταν ότι οι Σοβιετικοί θα επωφεληθούν από το χάος της ιρανικής επανάστασης για να ελέγξουν τα πετρέλαια της περιοχής. 

Σε αυτό το σκαιό - για τις ΗΠΑ - τοπίο, ο Τζίμι Κάρτερ, προσπαθώντας να απαντήσει, δημιούργησε το Δόγμα Κάρτερ. Ένα Δόγμα εξωτερικής πολιτικής που αρχικά είχε ως στόχο τη Σοβιετική Ένωση, αλλά το οποίο τελικά εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και των συμμάχων τους, έως και σήμερα. 

Το Δόγμα Κάρτερ έφερε στον πυρήνα του την «υπεράσπιση των πετρελαιοπαραγωγών περιοχών του Περσικού Κόλπου από εξωτερικές απειλές». Για την επιβολή του Δόγματος ο Κάρτερ δημιούργησε και μια νέα στρατιωτική δύναμη που τελικά εξελίχθηκε στην λεγόμενη US Central Command. 

Στρατηγική δεκαετιών 

Ανεξέλεγκτοι σερίφηδες: Ντοκουμέντο επίδειξης απανθρωπιάς από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στο αμαρτωλό Α.Τ. Ομόνοιας (full video)

Ενα συγκλονιστικό ντοκουμέντο βάναυσης και απάνθρωπης συμπεριφοράς αστυνομικών σε βάρος γυναίκας με κινητικά αλλά και ψυχικά προβλήματα δημοσιεύει σήμερα το Documento. 


Για ακόμη μια φορά η ΕΛΑΣ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συλλαμβάνεται σε μια προκλητική επίδειξη αναλγησίας και καταπάτησης δικαιωμάτων σε βάρος μιας απροστάτευτης γυναίκας. 

Αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας εμφανίζονται στο βίντεο που, δυστυχώς γι’ αυτούς, έχει τραβηχτεί από την κάμερα του τμήματος να σέρνουν τη γυναίκα στον δρόμο και στη συνέχεια να την καταβρέχουν με μανία με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του τμήματος. Οπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι «σερίφηδες» του ΑΤ Ομονοίας όχι μόνο δεν πτοήθηκαν όταν η κατάπτυστη συμπεριφορά τους ενεργοποίησε άμεσα τα ανθρώπινα αντανακλαστικά αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη, αλλά αντιθέτως επιχείρησαν και να τον τιμωρήσουν συλλαμβάνοντάς τον και περνώντας του χειροπέδες παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα.