Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελενα είπε «όχι»


της Έλενας Ακρίτα

Η Ελενα στη Ρόδο δολοφονήθηκε άγρια από έναν Ελληνα και έναν Αλβανό. Βασικά ο Αλβανός είναι ο στυγερός εγκληματίας – αν κρίνουμε από σχετικό δημοσίευμα που έγινε viral: «Ο έλληνας γιος γνωστής οικογένειας της Ρόδου φαίνεται πως έμπλεξε χωρίς λόγο και αιτία».

Κατάλαβες τι έπαθε το αθώο το βρέφος; Τον τράβαγε ο άλλος από το μαλλί, τον κλωτσούσε, τον απειλούσε να πάνε να βιάσουν και να σκοτώσουν κι εκείνος δεν ήθελε. Με βαριά καρδιά έκανε φόνο μαζί με τον άλλον – γιατί στα 21 του ήταν παιδάκι αγνό και παρασύρθηκε η ψυχούλα η άδολη.

Οι δυο φονιάδες πίεσαν την Ελενα να πάρει μέρος σε ένα τρίο. Το κορίτσι είπε «όχι»: ένα «όχι» που πλήρωσε με τη ζωή της.

Μόλις μαθεύτηκε η είδηση, αναδύθηκε και πάλι από τους οχετούς η δυσοσμία μιας κοινωνίας που η ημερομηνία λήξης της έχει προ πολλού παρέλθει. Μιας κοινωνίας που πιστεύει πως υπάρχουν κακοί βιασμοί και καλοί βιασμοί. Βιασμοί για λάθος λόγους και βιασμοί για τους «σωστούς» λόγους.

Βγήκε ο Στρατός στους δρόμους της Γαλλίας - «Καταρρέει» ο Ε.Μακρόν


Εσπευσμένα ο Ε.Μακρόν έβγαλε τον στρατό στους δρόμους της Γαλλίας. Ήδη βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου με μονάδες τεθωρακισμένων και ελεύθερους σκοπευτές να "απλώνονται" σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Από το πρωί, χιλιάδες Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των "κίτρινων γιλέκων" και ξεκίνησε κανονικός πόλεμος απέναντι στην γαλλική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του "καθεστώτος" Μακρόν όπως φώναζαν οι φοιτητές.

Ο Ε.Μακρόν αναγκάστηκε υπό το βάρος της "πρόγευσης" των σημερινών επεισοδίων να δώσει διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση.