Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί ΚΑΙ ο "Ριζοσπάστης" συντάσσεται με τους τραπεζίτες και τους ιμπεριαλιστές;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«"Μου κλέψατε το όνειρό!!"
"Μα...
Άντε γαμήσου!"»
Λεζάντα σκίτσου του Pubble

Όταν και η νεολαία του ΚΚΕ με το άρθρο στον "Ριζοσπάστη" συντάσσεται με το κεφάλαιο... πρέπει ν' ανησυχούμε πολύ σοβαρά.
Το "σύνδρομο της Γκρέτα", η πρόσκληση για τις Παρασκευές χωρίς σχολείο "Γκρέτα Τούνμπεργκ: Παγκόσμια έκκληση - Όλοι στους δρόμους την Παρασκευή", βρίσκει απήχηση και στο σημερινό "Ριζοσπάστη" Δράσεις για το περιβάλλον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Μαθητική πορεία αύριο Παρασκευή στις 12 μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μπορεί να γίνονται αναφορές σε ουσιαστικά και πραγματικά περιστατικά μόλυνσης από την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά η επιλογή και μόνον η επιλογή της συναίνεσης να μην πάνε οι μαθητές στα μαθήματά τους μετά από πρόσκληση του παγκόσμιου κινήματος απάτης του κεφαλαίου, αποχή κι απεργία από το σχολείο για τις "Παρασκευές της Γκρέτα"... αποτελεί σοβαρό προβληματισμό για τις δυνατότητες παρέμβασης και διείσδυσης του "πολιτιστικού ιμπεριαλισμού".
Ο Τσίπρας είχε δώσει το σύνθημα από την πρώτη στιγμή: «οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη».