Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Τα στοιχεία της υπόθεσης Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία

ΟΝίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση παιδεραστίας και συγκεκριμένα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κατονομάστηκε από τα ανήλικα αγόρια, θύματα του κυκλώματος, αλλά και από τον προαγωγό ως πελάτης τους. Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο παρά την καταδίκη του δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς του επεβλήθη συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για δύο αγόρια 16 και 17 ετών και έναν 15χρονο, ο οποίος έχει διαγνωστεί και με επιληπτικό σύνδρομο, από την Υπερδνειστερία. Ένα από τα αγόρια είχε μιλήσει και σε δημοσιογράφους για την κακοποίησή του από τον Νίκο Γεωργιάδη, ενώ υπάρχει και βιντεοσκοπημένο υλικό. Οι περιγραφές αυτού του υλικού έχουν μεταφερθεί αυτούσιες στο κατηγορητήριο.