Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο πρωθυπουργός της χώρας .... Υπάρχει πρόβλημα



Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα. Λίγο αφότου είχε ανακοινωθεί πως υπάρχουν 98 νεκροί από τον κορονοϊό.

Τα δημοσιεύματα ακόμη και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο εκείνη την μέρα, αποδίδουν για πρώτη φορά ευθύνη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά ο πρωθυπουργός ποζάρει χαρούμενος και φωτογραφίζεται. Την προηγούμενη μέρα, όταν ο μοιραίος κατάλογος καταχωρούσε 121 νεκρούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στο λογαριασμό του στο instagram φωτογραφίες να αγοράζει τσουρέκια από τον Τερκενλή. Το θέμα δεν είναι φυσικά ότι τα αγόρασε, αλλά πως νοιώθει την ανάγκη να ποστάρει τον εαυτό του ανέμελο σε μια πόλη, τη Θεσσαλονίκη, που δεν προλαβαίνει να μετράει πτώματα. Δεν υπήρξε μέσα του κάτι που να του δημιουργήσει αναστολή. Που θα του πει πως δεν είναι ώρα για ξέγνοιαστα ποστ, πως ο κόσμος πεθαίνει και ο ίδιος είναι πρωθυπουργός της χώρας όπου πεθαίνουν άνθρωποι. Πως δεν είναι σωστό μπροστά σε αυτό που γίνεται να προβάλει τον εαυτό του και μάλιστα σε κλίμα εντελώς διαφορετικό. Πως δεν είναι influencer που αναζητά like αλλά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν.

Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κάποιος τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη» του Ντάνιελ Γκόλμαν, για να καταλάβει πως κάτι συμβαίνει με την ενσυναίσθηση του πρωθυπουργού. Ούτε συμβαδίζει με την πραγματικότητα, ούτε συμπάσχει με αυτούς που πάσχουν. Επί δύο σχεδόν χρόνια, η χώρα είναι σε περιπέτεια και αυτός ανεβάζει φωτογραφίες από τις διακοπές του. Το Oruc Reis έφτασε στη Ρόδο και αυτός πόσταρε τις δικές του φωτογραφίες με μαγιώ. Και σήμερα σηκώνει τσουρέκια και φωτογραφίζεται πάνω από τους τάφους, ενώ φοράει τη στολή του για να φωτογραφηθεί και πάλι με όσους το ζητάνε.