Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Απάντηση Κ. Ήσυχου στα δημοσιεύματα για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

efsyn.gr

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης Ελληνίδων, υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας, από πρώην πρέσβη, εξέδωσε ο πρώην υπουργός, Κώστας Ήσυχος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει εκ νέου πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δικαίωση ενός εκ των θυμάτων.

Ο Κώστας Ήσυχος καταγγέλλει χυδαίο διασυρμό της κόρης του, η οποία υπήρξε επίσης θύμα του πρώην πρέσβη, που πλέον έχει αποταχθεί από το διπλωματικό σώμα της Βενεζουέλας, ενώ σημειώνει ότι η εμπλοκή του ονόματός της σε δημοσιεύματα είναι μέρος μια καμπάνιας μέσω της οποίας «ορισμένα συστημικά ΜΜΕ επιδιώκουν τη μεθοδική τους αναρρίχηση στην πολιτική και οικονομική πυραμίδα της χώρας μας χωρίς καμία ηθική αναστολή».

Και προσθέτει: «Ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που έβαλαν πλάτη στην τότε καμπάνια και πλέον βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις, σήμερα νομίζουν ότι μπορεί να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία».

Επίσης, μιλά για πολιτικούς αντιπάλους «που αδυνατούν να αναμετρηθούν ιδεολογικά και επιλέγουν τον βούρκο και την λάσπη».

Η μεγάλη έξοδος του Μεσολογγίου, 10 Απριλίου 1826


Ήταν 10 Απριλίου 1826, όταν οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούσαν την ηρωική τους έξοδο και ο Χρήστος Καψάλης ανατίναζε την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.

Το ηρωικό γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας.

Το Μεσολόγγι επαναστάτησε στις 20 Μαΐου του 1821. Η σημασία της θέσης έγινε γρήγορα αντιληπτή από την ηγεσία της επανάστασης. Στην πόλη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια έγινε έδρα της διοίκησης της Δυτικής Ελλάδας που έφερε την ονομασία Οργανισμός της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας.

Το 1822 η πόλη πολιορκήθηκε για πρώτη φορά από τα στρατεύματα του Κιουταχή που είχε νικήσει τους Έλληνες στο Πέτα, και του Ομέρ Βρυώνη που είχε ολοκληρώσει την υποταγή του Σουλίου. Μετά από δύο μήνες οι Τούρκοι έλυσαν την πολιορκία έχοντας υποστεί σοβαρές απώλειες.