Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Φωτόπουλος στην κατάληψη της ΔΕΗ!..Βίντεο.


 Δυναμικά επενέβησαν τα ΜΑΤ στο κτίριο της γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων που μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ, ο Νίκος Φωτόπουλος.

Η απόφαση της κατάληψης

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο "συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα". Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί έως ότου τεκμηριωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, πιθανώς, θα παρουσιαστούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου και θα κατατεθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο "Πριν από λίγο καταλάβαμε το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στην οδό Mεσογείων 190 -194. O λόγος έιναι για να βρούμε μία σειρά στοιχεία σχετικά με το χαράτσι. Στοιχεία που συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρωνουν μόνο τα κορόιδα. Εκεί θα μείνουμε μέχρι να τεκμηριώσουμε τα όσα ως ένα βαθμό γνωρίζουμε.

Σαν Σήμερα (8-10-1827) Εγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου

Μετά την πτώση της Ακρόπολης στις 24 Μαΐου 1827 η Ελληνική Επανάσταση έπνεε τα λοίσθια. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα είχε κατασταλεί και μόνο στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παρέμενε ζωντανή αλλά και εκεί απειλείτο από τον Ιμπραήμ, που σκόπευε να εκστρατεύσει κατά του Ναύπλιου και της Ύδρας.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους επαναστημένους Ελληνες, η ευρωπαϊκή διπλωματία άλλαξε στάση και άρχισε να διάκειται ευμενώς προς την Επανάσταση. Συνέβαλε σε αυτό και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Γεώργιος Κάνινγκ, που έδωσε μια πιο φιλελεύθερη τροπή στην εξωτερική πολιτική της Γηραιάς Αλβιόνας.