Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Απαλλάσσεται λόγω παραγραφής ο Ν. Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο

efsyn.gr
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, Νίκου Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, το οποίο φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση καθισμένος στο εδώλιο. Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της δήλωσε ουσιαστικά υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νικ. Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Όλα εδώ πληρώνονται: Ο Σαμαράς ανατίναξε το συνέδριο της ΝΔ με τον Μητσοτάκη μαζί

Του Γ. Λακόπουλου

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Σαμαράς θα είχε πάρει ήδη το δρόμο προς την έξοδο.

Πρώην πρωθυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής που επιτίθεται σκαιά, αν δεν καταγγέλλει -περί αυτού πρόκειται– τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Έλληνα επίτροπο, τον διάδοχό του και βασικές κυβερνητικές επιλογές, δεν μπορεί να θεωρείται μέλος της Κ.Ο τουλάχιστον. Αλλά η ΝΔ έπαψε να είναι κανονικό κόμμα από καιρό.
Η μισαλλόδοξη επιμονή του πρώην Πρωθυπουργού στο «λαθρομεταναστευτικό» και τους «λαθρομετανάστες» διανθίστηκε με ευθείες βολές στην ρητορική Μητσοτάκη και ας απηχούσε προσεγγίσεις επιπέδου Βορίδη, Βελόπουλου, Μπογδάνου. 

Εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος του… λαού που «δεν τα εγκρίνει αυτά», καταλογίζοντας στον Μητσοτάκη «δισταγμό να πει την αλήθεια». Παρότρυνε αντιδράσεις στην εγκατάσταση μεταναστών -ενώ ο Πρωθυπουργός ζήτησε «αποδοχή» τους αφού «το μεταναστευτικό ήλθε για να μείνει».

Για τον Σαμαρά «υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τα ανοικτά κέντρα, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, για τα οποία αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι».

Η Ούρσουλα “ξηλώνει” τις κυρώσεις για την κυπριακή ΑΟΖ


Η «καλημέρα» της νέας Κομισιόν που αναλαμβάνει καθήκοντα σήμερα 1η Δεκεμβρίου και αρχίζει ουσιαστική δουλειά αύριο Δευτέρα, σηματοδοτεί μια προσπάθεια αδειάσματος των πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, με αφετηρία την άρση αναστολής «υψηλών ευρωτουρκικών πολιτικών διαλόγων», κάτι που είχε αποφασιστεί στις 15 Ιουλίου, ομόφωνα από τα 28 κράτη-μέλη, λόγω των έκνομων δραστηριοτήτων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, γράφει ο Παύλος Ξανθούλης, στον Φιλελεύθερο.

Αντί έμπρακτης αλληλεγγύης στο ζήτημα της ΑΟΖ, η νέα Κομισιόν της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, δρομολογεί ενέργειες που παραπέμπουν σε ροκάνισμα των εν λόγω πολιτικών κυρώσεων, θέτοντας ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας την αναθέρμανση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως πληροφορείται ο «Φ», η νέα Κομισιόν, της προερχόμενης από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κ. φον ντερ Λάιεν, ερμηνεύει τις πολιτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας με ένα τρόπο που μάλλον παραπέμπει σε εμπαιγμό (βλέπε πιο κάτω), ενώ δρομολόγησε επαφές με την Άγκυρα χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση της Λευκωσίας, κάτι που δεν αντανακλά καν διπλωματικό τακτ.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνεται αποστολή στην Άγκυρα, υπό τον Αντιπρόεδρο της νέας Κομισιόν, Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, η οποία πιθανολογείται ότι θα λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Ο κ. Σχοινάς φέρεται να επέδειξε ιδιαίτερη προθυμία για την πραγματοποίηση αποστολής στην Τουρκία, καθώς ως αρμόδιος και για θέματα Μετανάστευσης, προτάσσει έναν νέο σχεδιασμό προς αντιμετώπιση του προβλήματος. Μαζί με τον κ. Σχοινά αναμένεται να ταξιδέψει στην Άγκυρα και η καθ’ ύλην αρμόδια Επίτροπος από τη Σουηδία, Ίλβα Γιόχανσον.

Η μεσαία τάξη των 450 ευρώ και οι «νεόπτωχοι» φοροφυγάδες

Ημεσαία τάξη δεν προσδιορίζεται στατιστικά, ούτε μόνον με εισοδηματικούς όρους. Επιστημονικά, κοινωνιολογικά και παγκοσμίως, έχει καθοριστικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά με κύρια στοιχεία τον οικονομικό και επαγγελματικό δυναμισμό, την κοινωνική κινητικότητα, το μορφωτικό της επίπεδο και την «προς τα πάνω» προοπτική της.
Ως εκ τούτου, η «μεσαία τάξη» για την οποία έχουν χυθεί τόνοι πολιτικών δακρύων προεκλογικά και μετεκλογικά είναι, στην πραγματικότητα, η μεσαία εισοδηματική τάξη. Κοινώς, είναι τα μεσαία στρώματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών, είτε αυτά ορίζονται στην κλίμακα των εισοδημάτων από 6.294 ευρώ έως 16.783 ευρώ (για μονοπρόσωπα νοικοκυριά) ετησίως όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είτε στους 504.327 φορολογούμενους αυτής της χώρας με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ που, με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ πέρσι πλήρωσαν στην εφορία 1,75 δισ. ευρώ δηλαδή το 21,08% του συνόλου των φόρων.

Ο ορισμός Σταϊκούρα δεν είναι παρά ο ορισμός του ΟΟΣΑ – ο ορισμός με βάση τον οποίο ως «μεσαία εισοδηματική τάξη» ορίζεται ο πληθυσμός του οποίου το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 75% και 200% του διαμέσου ετήσιου εισοδήματος του πληθυσμού κάθε χώρας».