Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Η Φαντασιακή κοινωνική συνείδηση, η ανύπαρκτη ταξική συνείδηση και «ο κατά φαντασία μεσοαστός» που μονίμως φαντασιώνεται.

Του Ηλία Παπαναστασίου

«Όμως εάν η «Φαντασιακή κατάταξη/αυτοκατάταξη στην Ταξική Πυραμίδα» μετατρέπει όλους τους εξαθλιωμένους μικροαστούς και πρώην «μικρομεσαίους» σε «Μεσαία Τάξη», το ίδιο ισχύει και για την πολυπαινεμένη εργαζόμενη ή «Εργατική Τάξη», των 400, 500, και 700 ευρώ. Μάλιστα, στην ηλικία έως 30 ετών, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έλαβε στις εκλογές πάνω από 30–32% στην δε ηλικία των 17–24 όπου όλοι οι βαθυστόχαστοι αναλυτές περίμεναν «αριστερή ψήφο» από την νεολαία, ο Μητσοτάκης ψηφίστηκε από το 35% τουλάχιστον! Αλλά εκτός από τους πανηλίθιους προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουν «που παν τα τέσσερα», ούτε τα «βαριά κανόνια της ταξικής ψήφου» όπως το ΚΚΕ που πανηγυρίζει (!) γιατί πήρε μια αύξηση του 1,9% όμως απέχοντας παρασάγγας από τα ποσοστά του 2012 και βλέποντας με τα κιάλια τα ποσοστά του 1981, όταν το ΚΚΕ είχε σχεδόν 11%, ούτε λοιπόν αυτοί του ΚΚΕ, μπορέσαν να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα της «Ψευδούς Συνείδησης» που στην Ελλάδα έχει μαζικό χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε περισσότερο, όμως το θέμα της «Φαντασιακής αυτοκατάταξης στην Ταξική Βαθμίδα» όπου η κάθε Κοινωνική Τάξη στην Ελλάδα «Φαντασιώνεται πως ανήκει σε μια κοινωνική τάξη παραπάνω από ό,τι ανήκει στην πραγματικότητα» είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής και ταξικής συνείδησης για έναν λαό που ζει μια πραγματικότητα «Μεταπρατικής Κοινωνίας», «Μεταπρατικής Αστικής Τάξης», «Μεταπρατικής Ιντελιγκέντσιας» και «Μεταπρατικής Εργαζόμενης Τάξης». Ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει πού ανήκουν πραγματικά και οι περισσότεροι μάλιστα είναι αυτοκατατασσόμενοι «ένα σκαλοπάτι παραπάνω από την πραγματικότητα», γεγονός που τους κάνει αιθεροβάμονες, φαντασιοκόπους, παραληρούντες και δυνητικά αλλά και πραγματικά κρετίνους!»

«Γονέας 1» και «Γονέας 2»

του Θάνου Βασιλόπουλου

Στις 14/12/23 ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο το λεγόμενο πιστοποιητικό γονεϊκής σχέσης. Με πρόσχημα την προστασία του παιδιού, μεταξύ άλλων απαλείφει οποιαδήποτε αναφορά στις έννοιες μητρότητα, πατρότητα και τις αντικαθιστά με τον όρο γονέας 1 και γονέας 2, αλλά και στην απαίτηση αναγνώρισης γονικής σχέσης του παιδιού με περισσότερους από δύο γονείς. Επίσης ανοίγει τον δρόμο για την μετατροπή της έννοιας της παρένθετης μητρότητας από αλτρουιστική σε εμπορική πράξη, με χρηματικό αντάλλαγμα, μετατρέποντας έτσι το σώμα της γυναίκας και τη γέννηση του παιδιού σε κερδοσκοπική επιχείρηση και εμπόρευμα. Επιχειρείται πέραν αυτών να συνδυαστεί μέσω νομικίστικων αυθαιρεσιών, ως ενιαίο δικαίωμα, ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων και η δυνατότητα τεκνοθεσίας. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων είναι προφανώς δικαίωμα και πρέπει να νομοθετηθεί. Η τεκνοθεσία πρέπει να γίνεται στη βάση αυστηρών, κυρίως ιατρικών αλλά και κοινωνικών κριτηρίων και προϋποθέσεων. Δύο είναι αυτά τα κριτήρια.

Πρώτο: Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ.

Δεύτερο: Η ΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των ΝΟΜΩΝ της ΦΥΣΗΣ για την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Η Φύση έχει καθορίσει τους φυσικούς νόμους και παράγοντες που διέπουν την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπινου όντος. Έχει δημιουργήσει το θηλυκό και το αρσενικό ον με τα ιδιαίτερα σωματικά, γεννητικά και ορμονολογικά χαρακτηριστικά το καθένα. Είναι τα λεγόμενα χαρακτηριστικά του φύλου, της γυναίκας και του άνδρα. Για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπου, είναι απαραίτητη η σεξουαλική συνεύρεση της γυναίκας και του άνδρα.

Η Κούβα στηρίζει την προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του κράτους του Ισραήλ



Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και στη Χάγη η ακρόαση κατά του Ισραήλ για “γενοκτονία” στη Γάζα, μετά το αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζητά την επείγουσα διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη πολύπαθη Λωρίδα, ο ένθεν και ένθεν διπλωματικός πυρετός καλά κρατεί. Το Ισραήλ κλπ “πρόθυμοι” χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς της Νότιας Αφρικής “αβάσιμους” και “συκοφαντικούς”, ενώ κάποια κράτη (μεταξύ αυτών το νησί της επανάστασης) και Κόμματα (πρώτο το ΚΚΕ) μιλούν για γεγονότα που “είναι αναμφισβήτητα, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ που έχει επιβάλλει και διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, για πολλές δεκαετίες, διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδιασμένη γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης”.

Με επίσημη ανακοίνωση του Υπ.Εξ της Κούβας Cubaminrex “Η Κούβα υποστηρίζει την αγωγή της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη”
Το Ισραήλ συνεχίζει να ενεργεί με απόλυτη ατιμωρησία επειδή έχει τη συνένοχη προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες παρεμποδίζουν επανειλημμένα και ασκούν βέτο στη δράση του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπονομεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα εκρηκτικό ναρκοπέδιο που θερίζει όλο και περισσότερους ηγέτες, αξιωματικούς και στρατιώτες της Κατοχής



Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Το γεγονός πως η Κατοχή πέφτει διαρκώς σε ενέδρες θανάτου και σε εκρήξεις σηράγγων είναι μια σημαντική ένδειξη του βυθίσματός της στο βούρκο της Γάζας

Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα εκρηκτικό ναρκοπέδιο που θερίζει όλο και περισσότερους ηγέτες, αξιωματικούς και στρατιώτες της Κατοχής

Η κλιμάκωση των χτυπημάτων της Αντίστασης κατά των σιωνιστικών δυνάμεων που έχουν οχυρωθεί σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας επιβεβαιώνουν ότι η Λωρίδα έχει γίνει εξ ολοκλήρου ένα εκρηκτικό ναρκοπέδιο που θερίζει ολοένα και περισσότερους ηγέτες, αξιωματικούς και στρατιώτες της Κατοχής, καθώς επίσης και ένα νεκροταφείο για τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα οχήματά της.

Υεμένη: Εκατομμύρια στους δρόμους ενάντια στους βομβαρδισμούς!




Μια πρώτη απάντηση δίνει ο λαός της Υεμένης στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-Αγγλίας-Ισραήλ.

Εκατομμύρια βγαίνουν σήμερα στους δρόμους των πόλεων της Υεμένης! Με συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με σημαίες, τραγούδια και συνθήματα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, δείχνουν την αποφασιστικότητα τους!

Παρακάτω βλέπουμε πλάνα από τη μεγάλη συγκέντρωση στην Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης και από τη Σααντά, πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας!

 

e-prologos.gr

 

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με φοιτητές και ακαδημαϊκή κοινότητα η κυβέρνηση

Επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, 
Την στιγμή που φοιτητικοί σύλλογοι στις μεγάλες πόλεις πανελλαδικά αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμάει τα αιτήματα για δημόσια παιδεία.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας της χθεσινές κινητοποιήσεις των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ανέφερε για τα αιτήματά τους ότι «δεν έχουν καμία τεκμηρίωση. Αναπαράγουν στερεότυπα και ιδεοληπτικές λογικές προηγούμενων ετών, ίσως και δεκαετιών. Τα έχουν καταρρίψει με τη νομοθέτησή τους, σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου και ο μόνος ρόλος του είναι να μας θυμίζουν που ήμασταν και που θέλουμε να πάμε. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο πίσω».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ήμουνα νιός και γέρασα. Θα μπορούσα να πάρω ανακοινώσεις, που διάβαζα ως φοιτητής, όταν λόγω αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε η αναθεώρηση του άρθρου 16. Είχαμε ακριβώς τις ίδιες ανακοινώσεις από νεολαίες κομμάτων της αριστεράς και στη συνέχεια και του ΠΑΣΟΚ. Η δική μας γενιά έχασε δύο εξάμηνα τότε».

“Καταστροφική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας – Χωρίς φάρμακα, χωρίς οξυγόνο” αναφέρει Αμερικανίδα γιατρός


Οι συνθήκες στα ελάχιστα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας που απομένουν ακόμη σε λειτουργία είναι καταστροφική, έπειτα από σχεδόν 100 ημέρες βομβαρδισμών του στρατού του Ισραήλ.
«Η μορφίνη εξαντλήθηκε», επισήμανε η Αμερικανίδα γιατρός Σίμα Τζιλάνι σε ηχητικές καταγραφές της που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής International Rescue Committee (IRC) χθες Πέμπτη.
Η Δρ. Τζιλάνι μόλις επέστρεψε έπειτα από αποστολή δυο εβδομάδων ομάδας της IRC στο νοσοκομείο Αλ Ακσά.
«Περιθάλπουμε ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου (…) με Midazolam, που είναι αγχολυτικό, αλλά όχι αναλγητικό», τόνισε.
Σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων σε επιθανάτια αγωνία, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γιατροί είναι να ανακουφίσουν τον πόνο. Στον παλαιστινιακό θύλακο, δεν μπορούν κάνουν καν αυτό, πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχει θάνατος με αξιοπρέπεια όταν είσαι στο πάτωμα τμήματος επειγόντων περιστατικών στη Λωρίδα της Γάζας και δεν υπάρχει ούτε μορφίνη, ούτε καν οξυγόνο», ανέφερε.

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του τ. Δημάρχου Βασίλη Θώδα


Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι σήμερα 10-01-2024, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο Βασίλης Θώδας, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου εξέδωσε  Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α  το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλειο Ι. Θώδα ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, με ήθος και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου, που με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο και την κοινωνία μας.Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.
Να τεθεί η σoρός του σε λαϊκό προσκύνημα δύο ώρες πριν από την εξόδιο ακολουθία.
Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.
Να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου.
Η ταφή να γίνει με δημοτική δαπάνη.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την ημέρα της κηδείας.
Να δοθεί σε δρόμο του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΩΔΑ»
Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ