Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Π.Καμμένος: "Πραξικόπημα, όχι επανάσταση αυτό που έγινε στην Ουκρανία"

Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με θέμα «σχέδιο Μάρσαλ: οι αληθινοί σύμμαχοι».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στην Ουκρανία και έδωσε έμφαση στο δημοσιοποιημένο υλικό που φέρει τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας να υποστηρίζει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές στην πλατεία του Κιέβου ήταν μισθοφόροι. «Αποδεικνύεται ότι αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στην πλατεία του Κιέβου δεν είναι εξέγερση του λαού της Ουκρανίας κατά της κυβέρνησής του, μια επανάσταση, αλλά ήταν πραξικόπημα που έστησαν οι δυνάμεις της νέας τάξης πραγμάτων» είπε ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε:

ΤΟ ΓΑΛΑ: ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*

Η παράταση των ημερών του φρέσκου γάλακτος έχει μακρά ιστορία! Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες παράτασης των ημερών του από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και των κατά περιόδους διαφόρων υπουργών ή υφυπουργών του, οι οποίοι υπακούοντας στις επιθυμίες μερίδας των γαλακτοβιομήχανων υπήρξαν πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις επιταγές τους με πρόσχημα τον ανταγωνισμό και τη μείωση των τιμών του καταναλωτή. Το ότι δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα ως μέτρο «εξυγίανσης» και «εξισορρόπησης» της αγοράς ως πολιτική του «υγιούς» ανταγωνισμού οφείλεται στις αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου. Οι κτηνοτρόφοι σύσσωμοι ,και όχι μόνο οι αγελαδοτρόφοι, αντιδρούν, το προτάσσουν, μαζί με τη φέτα, ως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα και το θεωρούν «αιτία πολέμου». Μαζί τους μερίδα των εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών, κυρίως των μικρών, οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν με την επικράτηση του μέτρου κι από κοντά τους, πιεζόμενη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία προασπίζεται, όχι τον κόσμο τον οποίο, υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αλλά την πολιτική της παρουσία, την πολιτική της ύπαρξη και επιβίωση. Στη σύγκρουση, οι υπουργοί τάσσονται στο πλευρό των εγχώριων συμφερόντων και κυρίως με την πλευρά των κτηνοτρόφων, διαφορετικά θα τους σβήσει η πολιτική ιστορία και το πολιτικό τους μέλλον θα είναι αβέβαιο.

Το μυστικό του 8χρονου που ράγισε καρδιές!

Άφωνη άφησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο (που για ευνόητους λόγους την περιοχή του οποίου δεν αναφέρουμε) ένας 8χρονος μαθητής όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του…
Μέχρι εκείνη τη μέρα το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου αναφέρει η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες -του είπε η μαμά του- δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να κόψει το σάντουιτς στη μέση για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του! Καθόντουσαν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου και μοιραζόντουσαν το σάντουιτς.

ΛΙΣΤΑ «FORBES»: ΠΟΣΟΙ ΦΤΩΧΟΙ «ΠΑΡΑΓΟΥΝ» ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ;


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Forbes» η ετήσια «λίστα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της σχετικής λίστας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά. Θα διαπιστώσει ότι:

• Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011 και τα πλούτη τους στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια..
• Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 1.216 και η περιουσία τους ανήλθε στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2012 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν στους 1.426 με την συνολική τους περιουσία να αυξάνεται στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Όσο για το 2013, σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 1.645 και η περιουσία τους έχει εκτιναχτεί στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Κρήτη: Γνωστός δικηγόρος και συνεργάτης πολιτικού σε κύκλωμα εκβιασμών και τοκογλυφίας – 6 συλλήψεις απ΄την ΕΛΑΣ

Άτομα υπεράνω υποψίας φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εκβιασμών και τοκογλυφίας, που εξιχνίασε η αστυνομία στο Ηράκλειο. Η επιχείρηση έχει φέρει μέχρι τώρα 6 συλλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται, γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, που είχε ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, ενώ υπήρξε στέλεχος της ΝΔ και σχετίζεται με πολιτικό παράγοντα της Κρήτης, ένα στέλεχος μεταφορικής εταιρείας κα.
Στην Κρήτη βρίσκονται κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί.
Οι πληροφορίες υπήρχαν εδώ και μήνες και αστυνομικοί είχαν αναλάβει να παρακολουθούν τις κινήσεις των υπόπτων για να σχεδιαστεί σήμερα η επιχείρηση.

Οι ευρωπαίοι αρχιτέκτονες του εκφοβισμού και οι ντόπιοι εντολοδόχοι


Η επιχείρηση «εκφοβισμός» συνεχίζεται. Εκφοβισμός των πάντων και σε όλους τους τομείς.

Οι ευρωπαίοι αρχιτέκτονες της επιχείρησης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ οι ντόπιοι εντολοδόχοι ενεργούν με υπερβάλλοντα ζήλο, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στον συναινετικό ήλιο που αρχίζει σιγά-σιγά να ανατέλλει, αντικαθιστώντας τον γνωστό «πράσινο ήλιο» (παρόλο που ζούμε στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης).
Η επιθετική φρασεολογία των ευρωπαίων εταίρων μας ανέβηκε ένα επίπεδο παραπάνω και πέρασε ευθέως στην άμεση απειλή(;) της αποπομπής από το ευρώ.

Το εννοούν ή απλώς θέλουν να πετσοκόψουν πάλι λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα;

Προσλαμβάνουν 2.500 στα σώματα ασφαλείας

Μπορεί το 2014 να είναι η χρονιά κατά την οποία αναμένεται να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 15,000 υπάλληλοι, κατόπιν εντολής της Τρόικας, όμως, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr σε δημοσίευση προκηρύξεων για 2.500 προσλήψεις στο Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει στα Σώματα Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προκηρυχθούν προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς και Ναυτικό, αλλά και πυροσβεστών στην Πυροσβεστική στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων για την νέα αντιπυρική περίοδο. Έκτακτες προσλήψεις 500 ειδικών φρουρών θα προβλέπει προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο 2014 και θα αφορά άντρες και γυναίκες, απόφοιτους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ηλικίας έως 28 ετών.