Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μήπως η χώρα εκποιείται και δε το πήραμε χαμπάρι;

Από τον Ηλία Σκυλλάκο

Αυτό το fund CVC με έδρα το Λουξεμβούργο με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά κεφαλαια έχει εξαγοράσει και κατέχει τον όμιλο Vivartia. Αυτό το μονοπωλιακό τέρας του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου ελέγχει πάνω από την μισή Ελλάδα. Ξενοδοχεία, μαρίνες, τρόφιμα, μέρος της ΔΕΗ κλινικές και πολλά αλλά.

Αυτοί είναι που αρπάζουν το βίος και τα σπίτια του κοσμάκι, ελέγχουν την αγορά καθορίζουν τις τιμές, εκτοξεύουν την ακρίβεια και ρίχνουν τον λαό μας στην πείνα. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά σε αυτόν τον τόπο αν δεν εναντιωθούμε στην εξάρτηση της χώρας και δεν στείλουμε στο αγύριστο τα αρπαχτικά και τις κυβερνήσεις της υποτέλειας.

Σημείωση podemos: Παρακάτω, εικόνα και λίστα που συγκεντρώνει τις μέχρι τώρα γνωστές αγορές που έχει… πετύχει το συγκεκριμένο fund στη χώρα μας. Στη CVC είναι μεγαλομέτοχος η οικογένεια Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος “εργαζόταν” εκεί η κόρη του Κυρ.Μητσοτάκη, Σοφία.

Αποκλεισμός του Ισραήλ από τη μεγαλύτερη έκθεση άμυνας και αεροδιαστημικής της Λατινικής Αμερικής μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Χιλής


FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς. EPA, Juan Ignacio Roncoroni 06/03/2024

Η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα αποκλείσει ισραηλινές εταιρίες από την κυριότερη έκθεση του τομέα της αεροδιαστημικής και της άμυνας στη Λατινική Αμερική, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Σαντιάγο.

«Με απόφαση της κυβέρνησης της Χιλής, στη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος (FIDAE) του 2024, η οποία θα διεξαχθεί από την 9η ως τη 14η Απριλίου, δεν θα υπάρξει συμμετοχή ισραηλινών επιχειρήσεων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Σαντιάγο.

Δεν εξήγησε στη λακωνική ανακοίνωσή του τον λόγο.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Χιλή, ο Χιλ Αρτσιέλι, είπε πως δεν υπήρξε καμιά επαφή μαζί του από πλευράς της κυβέρνησης του προέδρου Γκαμπριέλ Μπόριτς για να ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απόφαση, προσθέτοντας πως την έμαθε από την ανακοίνωση του υπουργείου.