Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μήπως η χώρα εκποιείται και δε το πήραμε χαμπάρι;

Από τον Ηλία Σκυλλάκο

Αυτό το fund CVC με έδρα το Λουξεμβούργο με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά κεφαλαια έχει εξαγοράσει και κατέχει τον όμιλο Vivartia. Αυτό το μονοπωλιακό τέρας του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου ελέγχει πάνω από την μισή Ελλάδα. Ξενοδοχεία, μαρίνες, τρόφιμα, μέρος της ΔΕΗ κλινικές και πολλά αλλά.

Αυτοί είναι που αρπάζουν το βίος και τα σπίτια του κοσμάκι, ελέγχουν την αγορά καθορίζουν τις τιμές, εκτοξεύουν την ακρίβεια και ρίχνουν τον λαό μας στην πείνα. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά σε αυτόν τον τόπο αν δεν εναντιωθούμε στην εξάρτηση της χώρας και δεν στείλουμε στο αγύριστο τα αρπαχτικά και τις κυβερνήσεις της υποτέλειας.

Σημείωση podemos: Παρακάτω, εικόνα και λίστα που συγκεντρώνει τις μέχρι τώρα γνωστές αγορές που έχει… πετύχει το συγκεκριμένο fund στη χώρα μας. Στη CVC είναι μεγαλομέτοχος η οικογένεια Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος “εργαζόταν” εκεί η κόρη του Κυρ.Μητσοτάκη, Σοφία.

Η CVC έχει ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ:

Μέρος της Εγνατίας οδού.

Τα super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ και ΣΥΝΚΑ, όπως επίσης και τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.

Τις εταιρείες: Vivartia Group, Δωδώνη, Skroutz, e-travel, D Marinas Hellas (δες ΕΔΩ σχετικά άρθρα για το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και βγάλε τα συμπεράσματα σου!).

Ασφαλιστικές εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την Εθνική Ασφαλιστική.

Μέρος της ΔΕΗ αλλά και την Δέλτα, τον Μπάρμπα Στάθη, την Χρυσή Ζύμη, την Δωδώνη, τα GOODY’S και τα EVEREST, την Ελληνική Ζύμη, την ΑΛΕΣΙΣ ΑΕ, την HELLENIC CATERING, την OLYMPIC CATERING και πολλά πολλά άλλα.

Η CVC Capital Partners αποτελεί πλέον τον «εθνικό επενδυτή» στην υγεία. Έχει εξαγοράσει νοσοκομεία, όπως το Yγεία, Μητέρα, Λητώ, Creta Inter Clinic, Μetropolitan Hospital, Metropolitan General και Ιασώ μέσω της Hellenic Helthcare. Πλέον, το επενδυτικό fund CVC Partners κατέχει σχεδόν το 35% του μεριδίου της αγοράς στις γενικές κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις μαιευτικές – γυναικολογικές κλινικές και ετοιμάζεται να ανοίξει την πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου