Κυριακή 27 Απριλίου 2014

27 Απριλίου 1941 ημέρα Κυριακή! Oι Γερμαναράδες μπαίνουν στην Αθήνα! (βίντεο)

Ξημερώνει Κυριακή του Θωμά, όμως η Αθήνα δεν δείχνει να ασχολείται με τις γιορτές. Η πόλη είναι έρημη και όλα τα σπίτια και τα μαγαζιά κλειστά. Γιατί; Οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στην Αττική και είναι καθ'οδόν για την πρωτεύουσα.

Η εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα ήταν σοκ.

Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε με δηλητήριο

O Εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκίδης πέφτει από την Ακρόπολη τυλιγμένος με την ελληνική σημαία.

Επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους θλιμμένους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος μετέδιδε με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουσθούν:

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές «Για την ανατροπή στην Ελλάδα - Για τη θεμελίωση της άλλης Ευρώπης»


Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014:
Οι ευρωεκλογές του Μαΐου μάς θέτουν το ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα· έναν αγώνα που θα φέρει την ανατροπή και τη νέα εποχή στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα, δημοκρατική Ευρώπη.
Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι η στιγμή για να πούμε: “δεν πάει άλλο”!
Με την ψήφο μας στέλνουμε ηχηρά μηνύματα, δρομολογούμε θετικές εξελίξεις.
Καλούμε γυναίκες και άνδρες, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες, αγρότες, τη νεολαία, τον κόσμο της επιστήμης και του πολιτισμού. Καλούμε όλους όσοι βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τα χτυπήματα της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων, στο όνομα μιας αδιανόητης πειθαρχίας με μόνο στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών, των ισχυρών της Ευρώπης, των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, όλους όσοι υποβάλλονται σε αμέτρητες θυσίες χωρίς, αντίκρισμα χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Καλούμε την κοινωνία που στενάζει να φωνάξει δυνατά αυτό που βιώνει, αυτό που πραγματικά αισθάνεται: ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Να στείλει με την ψήφο της ρητή εντολή προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής: ΦΥΓΕΤΕ!

Η «Σιωπή» της Πηνελόπης Δέλτα

Απρίλης 1941
Στις 27 Απριλίου, τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα και η Πηνελόπη Δέλτα μπαίνει στη λίστα με τους «ιδανικούς αυτόχειρες». Παίρνει δηλητήριο και πέντε μέρες, στις 2 Μαΐου, αργότερα ξεψυχάει αφήνοντας ένα λιτό σημείωμα για τα παιδιά της.

«Παιδιά μου, ούτε παπά, ούτε κηδεία. Παραχώστε με σε μια γωνιά του κήπου, αλλά μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν ζω πια. Φροντίστε τον πατέρα σας. Τον φιλώ σφιχτά. Π.Σ. Δέλτα».

Στην ταφή της, στον κήπο της Κηφισιάς, ιερουργεί μόνος ο παλιός φίλος Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος. Επάνω στον τάφο της χαράχτηκε μόνο η λέξη «Σιωπή». Όσοι έχουν διαβάσει τον «Τρελαντώνη» δεν μπόρεσαν παρά να αναγνωρίσουν στη αδερφή του, τη μικρή Πουλουδιά, μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες συγγραφείς, την Πηνελόπη Δέλτα.

Ακριβή μου τοπική δημοκρατία

Μπάμπης Αντωνιάδης ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Πως μπορεί να αναβαθμιστεί η λειτουργία ενός δημοτικού συμβουλίου

Σήμερα, ένα εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο κουβαλάει, πρώτα από όλα, τα πάθη από ένα εκλογικό σύστημα ενισχυμένης, όσο δε γίνεται, αναλογικής και ενός νομικού πλαισίου, του γνωστού Καλλικράτη.

Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα και τη συνήθη διαδικασία εκλογής (αναζήτηση υποψηφίων, υποσχέσεις κ.λπ) δημιουργούμε ένα απόλυτο άρχοντα, το δήμαρχο, με ενισχυμένη πάντα πλειοψηφία. Το παράδοξο; Σ’ ένα δημοκρατικό σύστημα όταν κάποιος χάσει την πλειοψηφία, φεύγει , αλλάζει. Στην τοπική αυτοδιοίκηση πάλι παραμένει μέχρι να περάσει η θητεία του, η οποία διαρκεί πια πέντε χρόνια. Ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται ως απόλυτα δημαρχοκεντρικό.

Ο Καλλικράτης, εκτός των άλλων (απομάκρυνση του δημότη από τα κέντρα αποφάσεων, κακή επιλογή ενοποίησης πρώην δήμων κλπ), επανέφερε πιο έντονα την εικόνα του ρουσφετιού ως προς τη λύση των προβλημάτων, αναβαθμίζοντας όχι συλλογικότητες αλλά τοπικούς παράγοντες. Επιπλέον, έβαλε εκλογικούς φραγμούς ώστε να μην μπορούν να εκφράζονται, ακόμα και εκλογικά, τοπικές συλλογικότητες. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να κατέβεις στις εκλογές χωρίς να έχεις ένα στόλο από υποψήφιους. Στις ευρωεκλογές μπορείς να κατέβεις πανελλαδικά με εικοσιένα άτομα. Στις δημοτικές εκλογές του δήμου Ναυπλιέων χρειάζονται πάνω από τριάντα πέντε.

Ο "κύριος Δήμαρχος"...

 
Κάποιοι νομίζουν πως είμαστε ακόμη στην εποχή του Γκόρτσου, του Μαντά και του Μαυρογιαλούρου. Έχουν την αίσθηση πως το πόπολο ψάχνει απεγνωσμένα έναν αστό ηγέτη με κύρος, προκειμένου να λύσει τα άπειρα προβλήματά του. Παράγοντες των δήμων, πολιτικάντηδες τοπικής εμβέλειας με βλέψεις ανέλιξης καθώς και άνθρωποι του "διπλανού καναπέ", μπήκαν σε καθώς πρέπει κουστουμάκια και ταγεράκια με στόχο "έναν καλύτερο δήμο".

Είναι πραγματικά αστείος ο τρόπος με τον οποίο μεταλαμπαδεύεται ο παραγοντισμός του κεντροδεξιού χώρου από γενιά σε γενιά. Άνθρωποι συσπειρώνονται γύρω από ένα όνομα και αυτό είναι όλο. "Θα θα θα". Καμία πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας παρά μόνο τυφλή εναπόθεση των ελπίδων του κάθε δημότη είτε στον πιο συμπαθή, είτε στον πιο ρουσφετολόγο είτε στον πιο "γείτονα" υποψήφιο.

Ισραηλινοί στρατιώτες στη Χεβρώνα συλλαμβάνουν εξάχρονο αγόρι την ώρα που πήγαινε σχολείο

Το video τραβήχτηκε το πρωί του Σαββάτου από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM) στη Χεβρώνα. Ετσι περιγράφουν τη σκηνή:
Περίπου στις 7 το πρωί, ο εξάχρονος Ράμι Ρατζάμπι πέταξε χαλίκια από απόσταση 20 μέτρων προς το σταθμό ελέγχου 29 στην Αλ-Χαλίλ (Χεβρώνα).
Καθώς ο Ράμι απομακρυνόταν πηγαίνοντας προς το σχολείο του, τρεις ισραηλινοί στρατιώτες ξεπήδησαν από ένα στενό, τον άρπαξαν από το μπράτσο και τον συνέλαβαν μέσα στο δρόμο.
Επειτα από περίπου 20 λεπτά πίεσης από ντόπιους και ακτιβιστές, το παιδί αφέθηκε ελεύθερο και επέστρεψε στο σπίτι του με συνοδεία ενός οικογενειακού φίλου.
Το βίντεο τελειώνει υπενθυμίζοντας στους θεατές πως αυτή τη στιγμή, 230 ανήλικοι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό ισραηλινή κράτηση.  http://diktiospartakos.blogspot.de