Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΟΥΣΤΟΣ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΕΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Από τον Μανόλη Μούστο

Mark Ruffalo arrives at the Oscars on Sunday, March 10, 2024, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Την παράσταση στα Όσκαρ φέτος δεν «έκλεψαν» ούτε οι φανταχτερές τουαλέτες, ούτε ο Οπενχάιμερ ούτε φυσικά ο «δικός μας» Γιώργος Λάνθιμος. Και ευτυχώς.

Την παράσταση έκλεψαν οι καλλιτέχνες που φόρεσαν στο πέτο την καρφίτσα Ceasefire Now για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη αψηφώντας το σκληρό σιωνιστικό λόμπι που μοιράζει καριέρες στο Χόλιγουντ. Και δεν ήταν λίγοι. Ούτε «δευτεράτζες».

Και φυσικά ο Βρετανός σκηνοθέτης εβραϊκής καταγωγής του «Zone of interest» που στον ευχαριστήριο λόγο του για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (μόνο στις ΗΠΑ η εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία βραβεύει τις ταινίες όχι βάσει ποιότητας αλλά βάσει χώρας προέλευσης) κατήγγειλε το σύγχρονο Ολοκαύτωμα εις βάρος της Γάζας.

Τέμπη: «Θάβονται» 1,3 εκατομμύρια υπογραφές – «Συγκάλυψη» του Καραμανλή


Κλείνει η πόρτα σε λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία με αφορμή τις υπογραφές του ψηφίσματος Καρυστιανού.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας που προβλέφθηκε με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 73 του Συντάγματος).

Εν ευθέτω χρόνο θα εκδηλωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στην εφαρμογή του, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη με θέμα: «Η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί εμπράκτως με την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, την επιθυμία του 1 εκατομμυρίου πολιτών που στηρίζουν το ψήφισμα των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών;».

Μέσα στο ψήφισμα τα βασικά αιτήματα είναι το θέμα της αλλαγής διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και του άρθρου για τη βουλευτική ασυλία.
«Είναι ζητήματα της αναθεώρησης του Συντάγματος»

100 Χρόνια από τον θάνατο του Λένιν _μια ιστορική αφίσα


Την Τετάρτη 13/3 πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema η δεύτερη εκδήλωση για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ που διοργανώνουν η new star και η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, με την συμμετοχή περισσότερων από 700 θεατών!!

Μίλησε η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ με Θέμα: Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚ, ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ
Προβλήθηκε το αριστούργημα του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜ “Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΟΧΤΩΒΡΗ“στην πλήρη έκδοσή του

Η πρώτη σοβιετική ταινία εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης, που δείχνει τον Λένιν στη φρενίτιδα των καιρών και ταυτόχρονα τον παρουσιάζει μέσα στην απλότητα της καθημερινής του ζωής.