Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

100 Χρόνια από τον θάνατο του Λένιν _μια ιστορική αφίσα


Την Τετάρτη 13/3 πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema η δεύτερη εκδήλωση για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ που διοργανώνουν η new star και η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, με την συμμετοχή περισσότερων από 700 θεατών!!

Μίλησε η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ με Θέμα: Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚ, ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ
Προβλήθηκε το αριστούργημα του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜ “Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΟΧΤΩΒΡΗ“στην πλήρη έκδοσή του

Η πρώτη σοβιετική ταινία εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης, που δείχνει τον Λένιν στη φρενίτιδα των καιρών και ταυτόχρονα τον παρουσιάζει μέσα στην απλότητα της καθημερινής του ζωής.

Ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης καλλιτεχνικός διευθυντής του STUDIO new star art cinema που άνοιξε την εκδήλωση χάρισε στην ΚΕ του ΚΚΕ ένα κάδρο με την ΑΥΘΕΝΤΙΚΉ ΑΦΊΣΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΟΧΤΩΒΡΗ” απο την δεκαετια του 70.

Μια αφίσα από το προσωπικό του αρχείο, που του έκανε δώρο ο ΙΔΡΥΤΗΣ του STUDIO ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ τον Νοέμβρη του 1975 όταν στο πατάρι του STUDIO έδωσε το βιογραφικό του για να γίνει μέλος της ΚΝΕ…
Ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη φορά που είδε την ταινία στο STUDIO εκείνα τα χρόνια: η ταινία προβλήθηκε με διάρκεια 90 λεπτών και παρατήρησε ότι στους τίτλους τέλους εμφανίζεται το όνομα του ηθοποιού που έκανε τον ΛΕΝΙΝ αλλά και το όνομα ενός άλλου που έκανε τον ΣΤΑΛΙΝ, αλλά ΣΤΑΛΙΝ δεν εμφανιζόταν στην ταινία!!

Ρωτούσε τότε να του πουν γιατί δεν εμφανίζεται ο ΣΤΑΛΙΝ αλλά του απαντούσαν ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ…
Περάσαν δεκαετίες, ψάχνοντας και τελικά κατάφερε και να μάθει αλλά και να βρει τις κομμένες σκηνές της ταινίας (μετά το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ) που εμφανίζουν μαζί τον ΛΕΝΙΝ με τον ΣΤΑΛΙΝ, 14 πολύτιμα λεπτά. ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ
Έτσι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ΕΛΛΑΔΑ στην πλήρη μορφή αυτή η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

https://atexnos.gr/248570-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου