Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο


ΟΣύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε χτες την παραίτησή του, την οποία έκανε αμέσως δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παραίτηση συνοδεύτηκε από μια σύντομη δήλωση, στην οποία ο παραιτηθείς λέει επ’ ακριβώς: «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου…»

Ποια ήταν όμως αυτή η δήλωση την οποία ο Αλ. Διακόπουλος χωρίς να την ανακαλεί, ούτε να τη διαψεύδει, παραδέχεται όμως ότι προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση; «Ας μην κοροϊδευόμαστε», είχε πει στην επίμαχη δήλωση. «Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ο παραιτηθείς Σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού παραιτήθηκε δηλαδή επειδή, λέγοντας την αλήθεια για τις πολυήμερες παραβιάσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα παραδεχόμενος ότι αυτό έγινε κάτω από τη μύτη του ελληνικού στόλου, ο οποίος απλώς… παρακολουθούσε να παραβιάζονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, έφερε σε… δύσκολη θέση την κυβέρνηση!