Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λαφαζάνης: «Δεν εφαρμόζουμε ούτε το 70% του μνημονίου»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένων και των μετριοπαθών στελεχών της κυβέρνησης απέστειλε οΠαναγιώτης Λαφαζάνης μια ημέρα μετά την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι το 70% του μνημονίου είναι αποδεκτό. Ο κύριος εκφραστής του Αριστερού Ρεύματος απάντησε σε όσους «κακόπιστους» ανησυχούν μήπως η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει το 60% ή το 70% του μνημονίου.
«Να τους διαβεβαιώσουμε ότι τα μνημόνια και η τρόικα τέλος» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα θα το εφαρμόσουμε πλήρως και κατά γράμμα. Ας μην ελπίσουν κάποιοι ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης θα μας φοβίσουν και θα μας εξαναγκάσουν σε οπισθοχώρηση» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε αμέσως μετά με κατηγορηματικό τρόπο «Το πρόγραμμα μας δεν διαιρείται, δεν τεμαχίζεται, δεν ματαιώνεται. Αν κάποιοι μας στείλουν εκβιαστικά διλήμματα θα καταλάβουν ότι έχουν επιλέξει λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και όμηρος κανενός και προέβλεψε ότι, αν η Ευρωπαική Ένωση και η Ευρωζώνη συνεχίσουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική, θα έχουν το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Στο κυρτό της Ιστορίας

Οι ολιγάρχες, οι «Δυνατοί», του παρόντος αιώνος, έχουν ονοματεπώνυμο και σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά του Λαού και της πατρίδας. Εκεί είναι το κουμπί της Αλέξαινας που κουμπώνει την αιώνια Αποικιοκρατία.

«Κι’ όταν, με το καλό, τελειώσουμε την εργασία, κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς, απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία, να δούμε τι απομένει πια, μετά τόση δεινότητα χειρουργική.»  Κ.Π.Καβἀφης, Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ. 

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη 

Κάπου στο 1082 μ.Χ. ο βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξιος Α’ Κομνηνός, συνομολογούσε με τους Βενετούς τα εξωφρενικά εμπορικά και οικονομικά προνόμια που μετέτρεψαν την πάλαι ποτέ κραταιά αυτοκρατορία στην, πρώτη στην ιστορία, δυτική αποικία. Οι ύμνοι της κόρης του Άννας, στην περίφημη Αλεξιάδα της, τυπικό δείγμα του ψυχαναλυτικού συμπλέγματος της Ηλέκτρας, δεν θα άρουν προφανώς τις δραματικές συνέπειες της πρώτης αυτής αποικιοκρατικής διείσδυσης της δυτικής φεουδαρχίας, που υπήρξε προοίμιο της ιμπεριαλιστικής θεμελίωσης της δυτικής Ευρώπης. 

Η πρώτη αυτή αποικιοκρατική λεηλασία δεν έχει τίποτα να «ζηλέψει» από τις γνωστές βιβλικές περιγραφές των επιθέσεων από χιλιάδες σμήνη ακρίδων. Στόχευση της αποικιοκρατικής επικυριαρχίας, δεν είναι μόνο τα εμπορικά και οικονομική οφέλη, η εξασφάλιση πρώτων υλών ή η ληστρική αναδιανομή του πλούτου από την Ανατολή προς τη Δύση. 

Δεν είναι μόνο η επέκταση της ισχύος της μητροπολιτικής κυριαρχίας. Αλλά είναι και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός και η ως εκ τούτου πολιτιστική αλλοίωση και η πολιτική υποταγή των «ιθαγενών» του βαλκανικού χώρου. Στόχευση είναι εν τέλει η πολιτική, οικονομική και πολιτιστική αέναη εξάρτηση της βαλκανικής περιφέρειας του καπιταλισμού. 

ΚΚΕ: Επικίνδυνο για το λαό και τη Χώρα ( Αλ. Τσίπρας: Διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι θα κινηθεί εντός της στρατηγικής που υπηρετεί την κερδοφορία του)

Οι διαβεβαιώσεις προς το κεφάλαιο ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής του, όπως αυτή καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση της κερδοφορίας του και από την άλλη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός σε βάρος της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού, ότι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων γίνεται στο όνομα της «λαϊκής κυριαρχίας», ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, που παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Αλ.Τσίπρας ξεκίνησε την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων λέγοντας «η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού μας, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας». Όμως στο όνομα της «λαϊκής κυριαρχίας», επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησής του στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη στρατηγική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, πήγε πιο πίσω ακόμα και από το πρόγραμμα πτωχοκομείου της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσει τις επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων, όπως είναι το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά, μόνο που τώρα θα χαρακτηρίζονται αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Αφού εξύμνησε την ΕΕ, λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να ξανακερδίσουμε τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της ενωμένης Ευρώπης. Της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας», συμπλήρωσε πως «το τοπίο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παραμένει δύσκολο, αλλά είναι ήδη διαφορετικό». «Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά αυτή τη φορά με θετικό πρόσημο. Ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος».