Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για την εταιρεία του Στ. Κασελάκη που δάνεισε στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων που αφορούν την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασελάκη, και από την οποία δόθηκαν χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε την έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ο οποίος απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου εταιρίας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ. Στις 23 Φεβρουαρίου, δημοσίευμα του News247 αποκάλυψε πως τον περασμένο Δεκέμβριο ο Στ. Κασσελάκης ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.

«Λύτρωση» ο θάνατος για τα αποστεωμένα παιδιά της Γάζας: H πείνα και η αφυδάτωση αποτελειώνει ό,τι άφησαν οι Ισραηλινές βόμβες στη Γάζα


Mικρά παιδιά περιμένουν να λάβουν συσσίτιο στη Γάζα. EPA/MOHAMMED SABER 05/03/2024

Αξιόπιστο ανθρωπιστικό σχέδιο για τη Ράφα ζήτησε η Καμάλα Χάρις από τον πολιτικό αντίπαλο του Νετανιάχου, Μπένι Γκάντζ, με τον οποίο συναντήθηκε, ενώ εντείνει τις πιέσεις στον Μπάιντεν να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

Αποστεωμένα παιδιά στα νοσοκομεία της Γάζας. Ο λιμός έχει πρόσωπο και αυτό είναι του Γιαζάν Αλ Καφάρνα. Το 12χρονο αγόρι έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και τρεφόταν με αλεσμένα φρούτα και γάλα, τροφές που σπανίζουν πλέον στον παλαιστινιακό θύλακα. Ο Γιαζάν πέθανε από υποσιτισμό, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Η μικρή Μίλα υπέφερε τόσο πολύ που η μητέρα της ανακουφίζεται που το παιδί της άφησε την τελευταία του πνοή.

Τί έγινε στον κόσμο και στον τόπο μας σαν σήμερα 5 Μαρτίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου μας και του κόσμου.Γεγονότα και πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε

399 π.Χ. ο Ελληνας φιλόσοφος, Σωκράτης, ήπιε το κώνειο


1616 Το βιβλίο του Νικόλαου Κοπέρνικου De Revolutionibus Orbium Coelestium απαγορεύεται από την Καθολική Εκκλησία.

1827 Πέθανε ο Αλεσάντρο Βόλτα, ιταλός φυσικός και εφευρέτης της μπαταρίας. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος. (Γεν. 18/2/1745)