Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΟΡΝΕΑ ΘΑ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ...

Το σύνολο της μαύρης διεθνούς ελίτ έχει αυτή την στιγμή συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα που διαθέτει, σε έναν και μοναδικό σκοπό. Πασχίζουν να φρενάρουν τον Χαφτάρ, και να τον αναγκάσουν να κηρύξει μόνιμη ανακωχή, ώστε να μην εισέλθει πανηγυρικά σαν τροπαιούχος στην Τρίπολη.
Πρέπει να το καταλάβουμε!
Αυτό που τους καίει αυτή την στιγμή, είναι να μην δημιουργηθεί ένα τωρινό μεγάλο γεγονός το οποίο θα περιέχει για όλους αυτούς έναν μεγάλο κίνδυνο.

Μέσα σ' αυτή την απόλυτα ρευστή -από οικονομική κι' έτσι και κοινωνική άποψη- κατάσταση του καπιταλισμού, ο κίνδυνος αυτός είναι: Να δημιουργηθεί ένα τωρινό ιστορικό σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς. Ένα νέο ολόφρεσκο ιστορικό προηγούμενο για τις όποιες επερχόμενες εξελίξεις υπάρξουν από εδώ και πέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.Να λειτουργήσει σαν ένεση ηθικού για τους λαούς, σαν ψυχολογικό ντοπάρισμα.

Πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι αδιανόητο γι' αυτούς, αφόρητο κυριολεκτικά, να σκέφτονται ότι υπάρχει περίπτωση να δούν έναν εξεγερμένο ένοπλο στρατό, να συντρίβει μέσα από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο μία κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζουν όλοι τους,(κι' έχουν τους δικούς τους πετρέλαιο - λόγους!) να μπαίνει μέσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, και να σχηματίζει κυβέρνηση. Ιδού το κακό προηγούμενο!..

Το όνομα του Σαχζάτ Λουκμάν – Τον δολοφόνησαν οι ναζί


Τον λέγανε Σαχζάτ Λουκμάν. Ήταν 27 χρονών. Μετανάστης από το Πακιστάν. Δούλευε εργάτης. Κυκλοφορούσε με ένα κίτρινο ποδήλατο. Τον δολοφόνησαν οι ναζί στα Πετράλωνα πριν έξι χρόνια, με επτά μαχαιριές. Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. 

Ηταν χαράματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 όταν έχασε τη ζωή του ο Σαχζάτ Λουκμάν. Πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατο. Για τη δολοφονία του έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι χρυσαυγίτες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. 

Τον περασμένο Μάιο (διαβάστε εδώ) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέδωσε την απόφαση του για την δολοφονία του κηρύσσοντας ομόφωνα ενόχους τους δύο δράστες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίνοντας την πράξη τους, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε εγκλήματα μίσους λόγω διαφορετικότητας του θύματος.Παρ’ όλα αυτά η αναγνώριση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελαφρυντικών στους δύο δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν «έσπασε» την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 21 ετών και 5 μηνών στους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο τους οποίους κήρυξε νωρίτερα ενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Με πλειοψηφία 6 προς έναν, το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, γεγονός που επέδρασε στην επιμέτρηση της ποινής τους. Οι ποινές ανακοινώθηκαν μετά την απόφαση της ενοχής των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας με τον εισαγγελέα να ζητά να απορριφθούν όλα τα αιτήματα τους.

Κοινή ανακοίνωση ΚΚ Ελλάδας – ΚΚ Τουρκίας για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις

Tο ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή: 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με την κοινή μας τοποθέτηση επιδιώκουμε να παρέμβουμε στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και που προκαλούνται από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σύρουν τους δύο λαούς σε αιματηρές περιπέτειες για τα δικά τους συμφέροντα.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, που καθορίζονται σήμερα τόσο από τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων αστικών τάξεων των δύο χωρών όσο και από τα συμφέροντα άλλων αστικών τάξεων και ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έχουν “χτυπήσει κόκκινο”. Κι αυτό γιατί εμπλέκονται στη σφοδρή διαπάλη για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων. Αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως π.χ. στη Συρία και τη Λιβύη, οι πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο που τροφοδοτούνται και από την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ και τη δολοφονία Ιρανών και Ιρακινών αξιωματούχων.