Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ελλάδα ώρα μηδέν: Αλλάζουμε, αλλιώς δεν έχουμε αύριο


του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Αυτή την ώρα η Τουρκία βάζει «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει κάνει σουρωτήρι από θαλάσσης και αέρος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και όλα δείχνουν ότι έχει διαβεί τις «κόκκινες γραμμές», όπως και να τις οριοθετήσει κανένας.

Αυτές οι ώρες είναι ώρες που φαίνεται ξεκάθαρα η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και η πλήρης χρεοκοπία των δυτικών συμμαχιών της με Ε.Ε και ΗΠΑ, οι οποίες, όπως έχουμε πει σε όλους τους τόνους αμέτρητες φορές, αποτελούν τον δούρειο ίππο της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση «ξέχασε» να αναφέρει το παραμικρό τέσσερις ολόκληρες μέρες στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης που είναι η ωμή εκ μέρους της Τουρκίας καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο ευρωπαϊκών χωρών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Και δεν είναι μόνο ότι η εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση γονυκλινής δεν θέλει να στενοχωρήσει Βερολίνο και Βρυξέλλες, είναι και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, που βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Ελλάδα, ο οποίος, τις στιγμές που η Τουρκία παίζει παιχνίδια πολέμου, ζητάει, αλά Ίμια, διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα, επισείοντας δράση εναντίον της, αποχώρηση των τουρκικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων από την ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως έτοιμος από καιρό, ζητάει κυρώσεις της Ε.Ε σε βάρος της Τουρκίας. Καλές είναι οι κυρώσεις αλλά ακόμα και αν τις θέλουν στις Βρυξέλλες, που δεν τις θέλουν, για να τις επιβάλλουν απαιτείται χρόνος, ενώ είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά τους.

Η πέμπτη φάλαγγα, τα “πεζούλια” μας και τα παιδιά μας

του Νίκου Μπογιόπουλου:

– Ο,τι διαπράττει η (ΝΑΤΟική σύμμαχος) Τουρκία το διαπράττει την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις πανηγυρίζουν ότι διάγουμε την περίοδο των “πιο στενών σχέσεων από ποτέ” της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Το διαπράττει την ώρα της μετατροπής της Ελλλαδας σε γενικευμένη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από Σούδα μέχρι Αλεξανδρούπολη. Την ώρα που ο Πάιατ αλωνίζει ανά την επικράτεια και η χώρα του εκδίδει ανακοινώσεις για “αμφισβητούμενα νερά” στο Καστελόριζο! Την ώρα του “αγγελικου” Τραμπ και του “προβλέψιμου σύμμαχου”. Την ώρα, δηλαδή, που κάθε σαχλό κοψομέσιασμα προς τους Αμερικάνους διαφημίζεται σαν “υψηλή διπλωματία ενίσχυσης της ασφάλειας της Ελλάδας”…
– Ο,τι διαπράττει η Τουρκία το διαπράττει την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις των “Μένουμε Ευρώπη, των “μένουμε τρόικες”, των “μένουμε μνημόνια” και των “οχι-ναι” όλων των αποχρώσεων, εφαρμόζουν ευρωτουρκικά σύμφωνα για το μεταναστευτικό. Παρακολουθούν τις μπίζνες των “εταίρων” με την Αγκυρα. Το διαπράττει ενώ οι καλοί μας “ευρω-εταίροι”, την ώρα των επιθέσεων σε δυο κράτη – μέλη της ΕΕ, φλυαρούν περί ανύπαρκτων κυρώσεων κατά Ερντογάν, με τις ελληνικές κυβερνήσειςε να στρουθποκαμηλίζουν.
– ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ιδού η πέμπτη φάλαγγα, ο Δούρειος Ιππος που οι ελληνικές κυβερνήσεις αποκαλούν “συμμάχους” κα “εταίρους”. Αυτοί οι “σύμμαχοι” και “εταίροι” είναι, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με την Ρωσία, που κάνουν πλάτες στην άρχουσα τάξη της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιρακ. Που αδιαφορούν για την επιθετικότητά της στην Κύπρο. Που ανέχονται και αδιαφορούν για την επέμβασή της στην Λιβύη. Που απλώς… παρακολουθούν και νίπτουν τας χείρας των απέναντι στην τακτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σπρώχνοντας έτσι στον διακηρυγμένο στόχο του κεφαλαίου για “συνδιαχείρηση” του Αιγαίου με την ελληνική αστική τάξη.
– Οι εξελίξεις επιτάσσουν εγρήγορση χωρίς να χάνεται η ψυχραιμία. Επιτάσσουν αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Επιτάσσουν να δούμε και να απαλλαγούμε από όλα, όσους και ό,τι υπονομεύει και την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, από τις άθλιες συμπορεύσεις της με το Ισραήλ μέχρι τις εμπλοκές της έως το Αφγανιστάν.

Ελληνοτουρκική κρίση προ των πυλών


OΕρντογάν παίζει ρώσικη ρουλέτα στην ανατολική Μεσόγειο και στοχεύει πλέον απ΄ευθείας το Καστελόριζο. Το πρώτο ερώτημα είναι εάν σχεδιάζει να πατήσει εδώ και τώρα την σκανδάλη, και το δεύτερο εάν η Αθήνα διαθέτει τα αναγκαία διπλωματικά όπλα και τις συμμαχίες για να αποτρέψει την εκπυρσοκρότηση.

Οι θολές, μέχρι στιγμής, απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα διαμορφώνουν εδώ και 24 ώρες σκηνικό ανοιχτής - και προαναγγελθείσας - κρίσης στα ελληνοτουρκικά, Η τουρκική NAVTEX που, ουσιαστικά, στέλνει το Oruc Reis για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έχει βγάλει τους δύο στόλους στο Αιγαίο, έχει θέσει σε επιφυλακή τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και απειλεί να στρατικοποιήσει την ένταση.

Τα ξημερώματα, και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, 19 τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν βγει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ και αναπτύσσονταν ανοιχτά των ελληνικών νησιών, δύο ερευνητικά ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν μαζί με το Oruc Reis από το λιμάνια της Αττάλειας, και υπήρχαν αναφορές για συγκέντρωση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή του Κας, απέναντι από το Καστελόριζο.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Tα τουρκικά πλοία παρακολουθούντο στενά από το Πεντάγωνο ενώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο Αιγαίο βρίσκεται ήδη και το 85% του ελληνικού στόλου και κινείται από την περιοχή της Σμύρνης προς το νότο. Κατά τις ίδιες πηγές σε υψηλή επιφυλακή βρίσκονται και όλες οι ακριτικές στρατιωτικές μονάδες, ενώ ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά, στον Εβρο και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα και η εποχή του

Στις 21 Ιούλη του 1965, το βράδυ έπεφτε νεκρός στην Αθήνα από τα χτυπήματα των αστυνομικών ο νεολαίος αγωνιστής, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη Σωτήρης Πέτρουλας.

Το όνομα του γίνεται τραγούδι. Η μνήμη του τιμάται μέχρι σήμερα μαζί με άλλους αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της λευτεριάς. 
Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης το 1942 από γονείς αγρότες. Το 1946 η οικογένεια Πέτρουλα καταφεύγει στην Αθήνα για να διασωθεί από τη δολοφονική μανία των ένοπλων συμμοριών της Δεξιάς. 

Ο Σωτήρης Πέτρουλας εγγράφεται στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ακαδημία Πλάτωνος και ταυτόχρονα αρχίζει να εργάζεται και να μπαίνει στα βάσανα της καθημερινής βιοπάλης.

Τελειώνοντας το δημοτικό το 1954 εγγράφεται στη Μέση Εμπορική Σχολή Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών στην πλατεία Μητροπόλεως, και μετά από τη φοίτηση τριών τάξεων εγγράφεται στη Μέση Εμπορική στην πλατεία Κουμουνδούρου, την οποία και τελειώνει το 1960. Σ` όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθεί να εργάζεται και παράλληλα να είναι άριστος μαθητής και να συμμετέχει στο μαζικό μαθητικό κίνημα.