Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μήνυμα της Αχέντ Ταμίμι στον ελληνικό λαό: «Μποϊκοτάρετε το Ισραήλ»!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, αποστολή στην Παλαιστίνη

Ήταν περασμένες 2 το πρωί και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε από το μπαρ στη Ραμάλα, όταν τα κινητά των Παλαιστίνιων φίλων μας άρχισαν να χτυπούν και το ένα μήνυμα να διαδέχεται το άλλο. Πολύ σύντομα μας εξήγησαν: «Έφοδος του στρατού στη γειτονιά της Αχέντ Ταμίμι»!

Η Αχέντ Ταμίμι έγινε γνωστή όταν μπήκε στη φυλακή επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη. Η Αχεντ Ταμίμι είναι μία τυπική Παλαιστίνια τρομοκράτης, όπως βαφτίζει το εβραϊκό κράτος κάθε αγωνιστή που μπαινοβγαίνει στη φυλακή επειδή μάχεται ενάντια στην κατοχή. Η 18χρονη σήμερα Αχέντ πολύ σύντομα έγινε σύμβολο της αντίστασης ενάντια στους εβραϊκούς εποικισμούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια με τη χρηματοδότηση του σιωνιστικού κράτους, κι ας έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη ο ΟΗΕ την ανέγερσή τους.

Μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι των Ταμίμι ο στρατός κατοχής είχε ήδη αναχωρήσει αφού πρώτα συνέλαβε έναν αγωνιστή, από ένα γειτονικό σπίτι. Παρότι ήταν αργά επισκεφθήκαμε το σπίτι των Ταμίμι. Τη λίγη ώρα που μείναμε εκεί η ίδια η Αχέντ και ο πατέρας της μας εξήγησαν την καταπίεση που υφίστανται καθημερινά από το στρατό κατοχής. Επίσης, τις ύβρεις, τις προσβολές και τις προκλήσεις από τους Εβραίους έποικους.

Με την ευκαιρία της ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό. Στάθηκε μπροστά από το πορτρέτο του νεκρού ξαδέρφου της, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής, και μας είπε τα ακόλουθα:

Το κλιματικό «απαρτχάιντ»

Οκόσμος πορεύεται προς ένα «κλιματικό απαρτχάιντ», όπου οι πλούσιοι πληρώνουν για να γλιτώσουν από τα χειρότερα αποτελέσματα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης ενώ οι φτωχοί επηρεάζονται στον μεγαλύτερο βαθμό, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕαπό τον ειδικό εισηγητή του διεθνούς οργανισμού για την ακραία φτώχεια, Φίλιπ Άστον, αναφέρει πως οι επιχειρήσεις υποτίθεται ότι θα έπαιζαν έναν κρίσιμο ρόλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά δεν μπορεί κανείς να στηρίζεται σε αυτές ότι θα φροντίσουν τους φτωχούς.

«Μια υπερβολική εξάρτηση από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να οδηγήσει σε ένα σενάριο κλιματικού απαρτχάιντ στο οποίο οι πλούσιοι πληρώνουν για να γλιτώσουν την υπερθέρμανση, την πείνα, και τις συγκρούσεις, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αφήνεται να υποφέρει», έγραψε.

Αναφέρθηκε στους ευάλωτους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας όταν χτύπησε ο τυφώνας Σάντι το 2012, ενώ «τα κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs προστατεύονταν από δεκάδες χιλιάδες δικούς της αμμόσακους και ηλεκτρικό ρεύμα από τη γεννήτριά της».