Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο,
επειδή πιστεύουμε πως η Ελλάδα και η Ελληνική κοινωνία έχουν άμεση ανάγκη από μια σοβαρή και αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. και πως τα κόμματα δεν υπάρχουν για τον εαυτό τους και τα στελέχη τους αλλά για τους πολίτες στους οποίους οφείλουν να προσφέρουν λύσεις για τα προβλήματα του σήμερα και προοπτική για το αύριο της χώρας,
επειδή μια πρόταση Ελληνική, Ανθρωποκεντρική και Σοσιαλιστική δεν μπορεί να εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο μεταφράζοντας τις αρχές και τις αξίες του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα σήμερα, επειδή πιστεύουμε ότι η συνεχής αδρανοποίηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενισχύει τον σημερινό δικομματισμό και απαξιώνει την προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής, και ότι η επιβίωση του τελευταίου εξαρτάται από την ενεργοποίηση και όχι την περιθωριοποίησή του πρώτου,
επειδή ως μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωτοπορήσαμε στις δημοκρατικές διαδικασίες και είχαμε πάντα το λόγο στις κρίσιμες στιγμές της πορείας μας, επειδή η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμεύτηκε στις 25 Απριλίου 2017, πως το έκτακτο Συνέδριο θα εξέλεγε «νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή» και θα διαμόρφωνε «την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον οδικό χάρτη, για τα
επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» και από τότε αποφασίστηκε η συγκρότηση, η λειτουργία και η κάθοδος σε εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, ως ο ενιαίος – τουλάχιστον αρχικά – φορέας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, χωρίς να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επειδή θεωρούμε πως οι προβλεπόμενες καταστατικές αποφάσεις του επικείμενου Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ιστορικής σημασίας, αφορούν τον τρόπο που μας αντιλαμβάνεται η Ελληνική κοινωνία και δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει καταντήσει μια μικρή ηγετική ομάδα παντρεμένη με τις καρέκλες της,

Η Ντανιέλα Καράσκο δεν είναι πια εδώ

Η μίμος δεν είναι πια στους δρόμους. Η μίμος δεν είναι πια εδώ.

Η καλλιτέχνις του δρόμου πέθανε από ασφυξία. Η μίμος που γυρνούσε στις διαδηλώσεις δολοφονήθηκε. Βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σ’ ένα φράκτη ενός πάρκου.

Η μίμος που διασκέδαζε τους διαδηλωτές στις πορείες της Χιλής θανατώθηκε.

Τελευταία φορά που την είδαν, ήταν στη σύλληψή της, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Λένε πως η μίμος αυτοκτόνησε. Μα οι φεμινιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως η μίμος προπηλακίστηκε. Η μίμος βασανίστηκε. Η μίμος δολοφονήθηκε. Όπως δολοφονούνται από το φασισμό όσοι σκορπούν την ομορφιά, το γέλιο, τη χαρά. Όπως τυφλώνονται οι διαδηλωτές στις διαδηλώσεις της Χιλής από σφαίρες καουτσούκ, όπως εμποδίζονται οι νοσηλευτές να φτάσουν τους τραυματίες, όπως δολοφονείται καθένας που αντιστέκεται.

Η Ντανιέλα Καράσκο δεν είναι πια εδώ. Η μίμος δεν είναι πια στη Χιλή. Η κλόουν με την κόκκινη μύτη δολοφονήθηκε. Την βρήκαν κρεμασμένη από χειροπέδες στο φράκτη.

Για ιδέστε όλοι τη Ντανιέλα, για ιδέστε όλοι τη μίμο.» Για ιδέστε τον ακροβάτη που κι όταν πέφτει γελά και ποτέ δεν κλαίει, ποτέ δεν κλαίει… Με τον καιρό να ‘ναι κόντρα έχει τιμή σαν πετάς να μένεις μόνος, να μένεις μόνος.»

Επιστροφή στις Αμυγδαλέζες

H Nέα Δημοκρατία παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού, που δεν είναι ούτε αυτό που έθεσε προεκλογικά, ούτε αυτό που εφάρμοσε μέχρι σήμερα, αλλά ούτε και αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Είναι απλώς ένα πισωγύρισμα σε αποτυχημένες λογικές του παρελθόντος μπροστά στο μεγάλο αξιέξοδό της. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα κλειστά κέντρα κράτησης, τα στρατόπεδα - φυλακές, επιστρέφουν σε 5 νησιά, σε πρώτη φάση, και επιχειρείται να αποσυμφορηθούν και, σταδιακά να κλείσουν οι υπάρχουσες ανοιχτές δομές. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο εκτός από κάποιες γενικόλογες διακηρύξεις για περιορισμό της πρόσβασης στο άσυλο και γενικευμένη αποτροπή, σχέδιο που ήδη έχει καταγγελθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, δεν κομίζει κάτι νέο αλλά επαναλαμβάνει την αποτυχημένη όσο και απάνθρωπη πολιτική της περιόδου Σαμαρά και του «Ξένιου Δία».

Η επιλογή αυτή δείχνει τόσο τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης όσο και τη αδυναμία να παράξει ένα σχέδιο συνεκτικό που θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, υποπολλαπλάσια αυτής που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη στη Σάμο το δημοτικό συμβούλιο παραιτείται προκειμένου να μην εγκατασταθεί το κλειστό Κέντρο και δεν φαίνεται να συγκινείται από τις πολλές προσλήψεις και αντισταθμιστικά οφέλη, με τα οποία επιχειρείται να καμφθούν οι αντιστάσεις.

Κολομβία: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους κατά της νεοφιλελεύθερης κυβέρνηση


l
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της πολιτικής του δεξιού προέδρου της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας μετά τα σκληρά νεοφιλεύθερα μέτρα λιτότητας που επέβαλε. Συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις, φορείς που εκπροσωπούν αυτόχθονες και αφροκολομβιανούς, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν στις κινητοποιήσεις εναντίον των νεοφιλελεύθερων μέτρων και τις αθρόες δολοφονίες γηγενών και ακτιβιστών.

Χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Μπολίβαρ της πρωτεύουσας Μπογοτά, πολλοί κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «ο λαός είναι σπουδαιότερος από αυτούς που τον κυβερνούν» ή «πρόεδρε, παραιτήσου».

Αν και οι κινητοποιήσεις ήταν ειρηνικές στις περισσότερες πόλεις της Κολομβίας, στην πρωτεύουσα Μπογοτά αναφέρθηκαν επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης [το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας]. Η κυβέρνηση του Ντούκε επέβαλε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει των διαδηλώσεων, επικαλούμενη την ανησυχία της πως θα ξεσπούσαν ταραχές όπως αυτές που βιώνουν άλλες χώρες της περιοχής,

Εμφανίστηκε ο καταζητούμενος για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Πιάσατε άσχετους

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 46χρονος καταζητούμενος για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» τοποθετείται δημόσια και υποστηρίζει ότι η Οργάνωση «έχει πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017». Επιπλέον ισχυρίζεται ότι οι δυο συλληφθέντες δεν είχαν σχέση «με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες».

Στο κείμενο που ανάρτησε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, επικρίνει «τα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας, που αναλαμβάνουν να σπείρουν τα σενάρια των διωκτικών μηχανισμών» εμφανίζοντας «τους δυο συλληφθέντες κι εμένα μαζί ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, που ετοιμάζαμε, σύμφωνα με τις εικασίες της «αντι -τρομοκρατικής νέες επιθέσεις».

Για την απόφασή του να τοποθετηθεί:

«Επιπροσθέτως, η κατάσταση των δυο προφυλακισμένων (που είναι πλέον πολιτικοί κρατούμενοι εφόσον διώκονται στα πλαίσια μιας τέτοιας επιχείρησης), οι προσωπικές ευθύνες μου και το δίκαιο με υποχρεώνουν να μιλήσω δημόσια για το πραγματικό υπόβαθρο των γεγονότων». 

Για την οργάνωση:

Αργεντινή: Μια χώρα, ένα άλυτο ερώτημα και αρκετοί συνήθεις ύποπτοι


Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr.

Κοιτώντας κάποιος μια υδρόγειος σφαίρα βλέπει, μια ήπειρο ανάμεσα σε δύο ωκεανούς. Το νοτιότερο σημείο αυτής της ηπείρου βρίσκεται κοντά στην Ανταρκτική. Ανάμεσα στις χώρες που την αποτελούν, βρίσκεται μια η οποία φημίζεται μεταξύ άλλων για τον αθλητισμό, και το τανγκό της. Μια χώρα, οι πολίτες της οποίας δυσκολεύονται όσο τίποτα να δώσουν απάντηση σε ένα ερώτημα:

“Θα τελειώσει κάποια στιγμή η οικονομική κρίση;” 

Η οικονομική κρίση αυτής της χώρας είναι αλληλένδετη με τη γεωγραφική της θέση. Θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τον γεωγραφικό χώρο που εκτείνεται από το βορειότερο σημείο των Η.Π.Α. ως την Παταγονία, με μια μεγάλη πολυκατοικία η οποία εμπίπτει στην ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τουτέστιν, οι χώρες που βρίσκονταν στην πολυκατοικία, είτε θα ήταν “σωστοί” ένοικοι και θα πλήρωναν το νοίκι τους , είτε θα βρίσκονταν μεταξύ ακάλυπτου και υπογείου.

Η χώρα λοιπόν η οποία αναφέρθηκε προηγουμένως, βρέθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αποτελεί παράδειγμα σωστού ενοίκου. Μετά την 28η Οκτωβρίου όμως, αποτελεί ερωτηματικό η ακριβής κατοικία της.

“Μπορούμε πράγματι να πούμε πως η Λ. Αμερική είναι η πίσω αυλή των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι μόνο. Είμαστε χώρες γεμάτες με φυσικούς πόρους, αλλά αδύναμες οικονομικά”