Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ κινητοποιήσεις ΑΓΡΟΤΩΝ γίνονται στην Ινδία...

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Νέο Δελχί λόγω των αγροτών που διαμαρτύρονται Τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας, πολυεπίπεδα οδοφράγματα ...

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Νέο Δελχί λόγω των αγροτών που διαμαρτύρονται

Τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας, πολυεπίπεδα οδοφράγματα στο κέντρο του Δελχί εν όψει της διαμαρτυρίας των αγροτών. Το κέντρο του Δελχί έχει τεθεί υπό αυστηρό «φρούριο» ασφαλείας εν όψει της διαμαρτυρίας των αγροτών, με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των ταραχών να αναπτύσσονται στρατηγικά, και τα μεταλλικά και τσιμεντένια οδοφράγματα να ρυθμίζουν την πρόσβαση σε αρκετούς βασικούς δρόμους, προκαλώντας δυσκολίες στους μετακινούμενους.

Ορισμένες πύλες εισόδου και εξόδου επιλεγμένων σταθμών του μετρό κοντά σε σημαντικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κοινοβουλίου, έχουν κλείσει καθώς παραμένουν σε ισχύ οι απαγορευτικές εντολές.

Ένας αστυνομικός είπε ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι μέρος του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης σε περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, που βαδίζουν προς την εθνική πρωτεύουσα από τις γειτονικές πολιτείες Haryana, Punjab, Uttar Pradesh και Rajasthan, μπήκαν στην πόλη και προσπάθησαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

Ώθηση προς την Ανατολή; Η ΕΕ επενδύει σε πολεμικά σχέδια κατά της Ρωσίας


Μεταφράζει η Αντωνία Πάνου

Tο περασμένο έτος, η γενική και εκθετική αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών στην Ευρώπη – και σε όλο τον κόσμο- απεικόνισε τον πολύ πραγματικό κίνδυνο, μιας γενικής ανάφλεξης και ενός εκτεταμένου πολέμου.

Οι τελευταίες εβδομάδες επιβεβαίωσαν αυτή την πολύ ανησυχητική τάση. Στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ευρωπαϊκές χώρες -η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πολωνία- υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη στρατιωτικών οδών εφοδιασμού προς την Ανατολή. Μήπως γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής του «Drang nach Osten», ή της «ώθησης προς την Ανατολή» – του ιστορικού όρου για τον γερμανικό αποικισμό της Ανατολικής Ευρώπης; Ο όρος που χρησιμοποιείται εδώ είναι, φυσικά, σκόπιμα προκλητικός, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι υπενθυμίζει ορισμένες σημαντικές τάσεις που, σε περιόδους κρίσης, έντασης και πολέμου, επανέρχονται σχεδόν πάντα στην επιφάνεια.

Ο στόχος, όπως ορίζεται από τις εξουσίες, είναι να είναι σε θέση να μεταφέρουν στρατιώτες, στρατιωτικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας «ταχύτερα και αποτελεσματικότερα» από τα βαθιά λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το δέντρο ηλικίας 3.200 χρόνων είναι τόσο μεγάλο που χρειάστηκαν να ενώσουν 126 ξεχωριστές φωτογραφίες για να το αποτυπώσουν ολόκληρο

Αυτό το ηλικίας 3.200 χρόνων δέντρο είναι τόσο τεράστιο που μέχρι λίγο καιρό πριν δεν χωρούσε ολόκληρο σε μια μόνο φωτογραφία!

Είναι τόσο διάσημο που έχει και το δικό του ψευδώνυμο, “Ο πρόεδρος” , για προφανείς λόγους!

Αυτή η γιγαντιαία σεκόγια έχει ύψος 75,28 μέτρα, ο κορμός της έχει πλάτος 8 μέτρα και βρίσκεται σε αυτό το σημείο εδώ και 3.200 περίπου χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών!

Η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ εξελίσσεται σε εξαιρετικά μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο


Θα δώσει η κυβέρνηση τη ΛΑΡΚΟ 6 εκατομμύρια για να την κλείσει ο νέος ιδιοκτήτης και να εισπράξει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ από την εκποίηση της περιουσίας της;

Τα Σωματεία Εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις δείχνουν πως η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ αποκτά χαρακτηριστικά μεγάλου πολιτικού σκανδάλου».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των σωματείων:

«Παίρνοντας υπόψη τα όσα μας είπαν τα υπηρεσιακά κλιμάκια των υπουργείων, καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει στους εξής προβληματισμούς:Εάν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDING θέλει να κάνει σκραπ την ΛΑΡΚΟ, για την διασφάλιση του δημόσιο συμφέροντος, για την διασφάλιση της προοπτικής ανάπτυξης της βαριάς βιομηχανίας, γιατί δεν ακυρώνει τον διαγωνισμό πριν την μεταβίβαση;
Θα δώσει την ΛΑΡΚΟ 6 εκατομμύρια για να την κλείσει ο νέος ιδιοκτήτης και να εισπράξει από την καταστροφή της σε σκραπ και την εκποίηση της περιουσία της πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα να έχει στο σεντούκι τον ορυκτό πλούτο για να τον αξιοποιήσει όποτε θέλει και με τον τρόπο που θέλει;