Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μετανοείτε! Τα θεϊκά σημάδια του Αμβρόσιου και ο «αστεφάνωτος» Τσίπρας

Ως… θεόσταλτο σημάδι ερμήνευσε ο Αμβρόσιος
τα διασταυρούμενα ίχνη των καυσίμων δύο αεροπλάνων στον ουρανό, τα οποία φωτογράφισε ένας συνεργάτης του, προσφέροντας στο μητροπολίτη ακόμη μία ευκαιρία για νέα παραληρηματική ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Αυτό που «είδε» ο Αμβρόσιος είναι… ο «Τίμιος Σταυρός», στην θέα του οποίου «τα μάτια μας γέμισαν από δάκρυα», διότι «νοιώσαμε, ότι αυτό το θεοσημείο είναι ένα χάδι του Σωτήρος Χριστού στις ψυχές μας», αφού «ζούμε σε μια εποχή, όπου και ο Χριστός μας διώκεται και η Ελλάδα μας πεθαίνει!»


Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Διότι… ο πρωθυπουργός είναι άθεος και αστεφάνωτος που «γκρεμίζει τους Ορθόδοξους Ναούς», «καταργεί την πρωϊνή προσευχή» και τον εκκλησιασμό στα σχολεία,, το μάθημα των θρησκευτικών κλπ. «Με απλά λόγια» εξηγεί ο Αμβρόσιος, «ο Πρωθυπουργός της αθεΐας αγωνίζεται για να γκρεμισθεί ο Τίμιος Σταυρός, να εξαφανισθεί οτιδήποτε χριστιανικό Σύμβολο, και στη θέση του να τεθή οτιδήποτε άλλο Σύμβολο!».

Καημένε Ζακ, εσύ δεν είχες κανέναν Χατζιδάκι

Του Αντώνη Μποσκοΐτη

Κάποτε ένας μεσήλικας κύριος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του άκουσε θόρυβο. Κατάλαβε πως ήταν ληστής μέσα. Αμέσως είδε να έχει κάνει φτερά το ολοκαίνουργιο πανάκριβο στερεοφωνικό του. Βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε τον ληστή, έναν νεαρό – παρία της ζωής, να ακροβατεί στην μεσοτοιχία με το διπλανό διαμέρισμα και με το στερεοφωνικό στα χέρια του. Έκανε ησυχία για να μην τον τρομάξει και πέσει και σκοτωθεί.

Ο νεαρός εισβολέας πράγματι σαν είδε τον ιδιοκτήτη έπεσε στο κενό ευτυχώς από μικρό ύψος. Έντρομος ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε αμέσως στις Πρώτες Βοήθειες κι έπειτα πήγε γρήγορα κάτω να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο κλέφτης. Τον ρώτησε αν είναι καλά. Τον συνόδευσε στο νοσοκομείο με το νοσοκομειακό όχημα. Στους γιατρούς που τον ρώτησαν από που ήξερε τον νεαρό τραυματία, απάντησε ''Είναι συγγενής μου''. Όλη την ώρα κι αφού οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, εκείνος του χάιδευε το κεφάλι. Τον ρωτούσε αν είναι μόνος στον κόσμο, αν έχει οικογένεια. Ο νεαρός αισθανόταν περίεργα και όμορφα, παρά το φόβο που πέρασε. Στο τέλος ο ιδιοκτήτης του είπε ''πάρε αυτά για μόλις βγεις από δω μέσα'', του έδωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και έφυγε, έχοντας ήδη ξημερώσει.