Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Γκονζάλο Λίρα: «Έρχεται κάτι μεγάλο, κάτι τεράστιο στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες – Αλλάζουν όλα»..


Γκονζάλο Λίρα: «Έρχεται κάτι μεγάλο, κάτι τεράστιο στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες – Αλλάζουν όλα».. Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός αναλυτής που ζει στην ανατολική Ουκρανία … Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός πολίτης Γκονζάλο Λίρα που ζει στην ανατολική Ουκρανία και ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός από τις εύστοχες αναλύσεις του για τον πόλεμο στην χώρα αυτή.

Όπως λέει έρχεται μια μεγάλη αλλαγή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα σημείο καμπής τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα ανατρέψει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι πολύ μεγάλο στην Ουκρανία το οποίο ο ίδιος εκτίμησε ως μια τεράστια επιχείρηση κατάληψης όλης της Ουκρανίας καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Το ερώτημα όμως που θέτει στο τέλος είναι: Προ της καταστροφής του καθεστώτος του Κιέβου και της ήττας στο πεδίο της μάχης οι «ψυχοπαθείς της Ουάσιγκτον» θα κάνουν χρήση πυρηνικών όπλων; Ο ίδιος δίνει 6 στις 10 πιθανότητες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πως; Το πιθανότερο με κάποιου είδους προβοκάτσια., όπως προσπάθησαν να κάνουν και στην Συρία με τις συνεχείς απειλές στην Δαμασκό τι θα επακολουθήσει εάν κάνουν χρήση χημικών. Τώρα το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται με τα πυρηνικά. Άλλωστε τα αναρίθμητα δυτικά δημοσιεύματα περί χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα στοχεύουν ακριβώς σε αυτό: Την προετοίμασα της κοινής γνώμης σε μια προβοκάτσια.
Ο Γκονζάλο Λίρα αναφέρει ότι στο Μπαχμούτ βρίσκονται 30.000 Ουκρανοί οι οποίοι το υπερασπίζονται. Η εντολή από το Κίεβο είναι «μείνετε εκεί», αλλά οι Ρώσοι θα το καταλάβουν σύντομα. Άλλη ουκρανική δύναμη μεταξύ 30 και 40 χιλιάδων ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη επίθεση στην πόλη της Χερσώνας. Οι Ρώσοι απομακρύνουν από εκεί τον άμαχο πληθυσμό καθώς οι Ουκρανοί θέλουν να την ισοπεδώσουν.

100.000 όμως Ρώσοι βρίσκονται ήδη πίσω από την Χερσώνα και περιμένουν. Όπως αναφέρει ο Λίρα, οι Ουκρανοί θα δώσουν τις τελευταίες μάχες τους σε Μπαχμούτ και Χερσώνα αλλά δεν έχουν άλλες δυνάμεις πλέον.

Όπως λέει ο ουκρανικός επαγγελματικός Στρατός της αρχής της σύγκρουσης έχει εξολοθρευθεί με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έως και 100.000 νεκρούς. Ο Στρατός της Ουκρανίας αποκλείεται τώρα είτε από νεοσύλλεκτους είτε από ξένους μισθοφόρους.

Οι Ρώσοι οχυρώνονται στην Χερσώνα. Αφήνουν να επιτίθενται οι Ουκρανοί και στη συνέχεια με το Πυροβολικό τους εξουδετερώνουν. Έτσι θα κάνουν και τώρα. Όπως αναφέρει ακόμη σε σχέση με την προώθηση των Ουκρανών στο Χάρκοβο το κόστος ήταν μεγάλο για την Ουκρανία.

«Δεν έχει σημασία πόσα τετραγωνικά γης ελέγχεις, αλλά πόσες από τις εχθρικές δυνάμεις καταστρέφεις. Έτσι κερδίζονται οι πόλεμοι», σημείωσε.

Για την Λευκορωσία λέει πως κανείς δεν ξέρει πόσους πραγματικά στρατιώτες έχουν στην χώρα αυτή οι Ρώσοι, καθώς η δύναμη των 10.000 ανδρών που αναπτύσσεται εκεί αφορά μόνο για καθήκοντα διοίκησης και ελέγχου.

Η επιστράτευση των 300.000 ανδρών δεν σημαίνει ότι αυτοί θα πάνε στο μέτωπο, αλλά αυτοί απλώς θα αντικαταστήσουν 300.000 στρατιώτες πλήρως εκπαιδευμένους που αυτοί είναι που θα πάνε στην Ουκρανία για τη μεγάλη επίθεση.

Ο Λίρα λέει ακόμη ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος προηγουμένως είχε καλέσει το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις έχει θέσει τώρα τρεις αδιαπραγμάτευτους όρους για το τέλος του πολέμου:

Πρώτον η αποοτρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Δεύτερον αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Τρίτον η αλλαγή ηγεσίας στο Κίεβο. Δεν πρόκειται η Μόσχα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το καθεστώς Ζελένσκι.

Όπως λέει οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά αυτό που ετοιμάζουν θα είναι μεγάλο. Το πιθανότερο όπως αναφέρει είναι ότι θα εξαπολύσουν μια τεράστια επίθεση σε όλα τα μέτωπα και στο Κίεβο, ίσως και δυτικότερα.

Σε αντίθεση με τις δυτικές υπηρεσίες που μιλούν για ελλείψεις, ο Γκονζάλο Λίρα αναφέρει ότι η ρωσική Αεροπορία και το Πυροβολικό έχουν τέτοια επάρκεια πυρομαχικών που με τις σημερινούς ρυθμούς μπορούν να βομβαρδίζουν για τους επόμενους έξι μήνες αδιάκοπα.
Τέλος καταλήγοντας ο Αμερικανός αναφέρει ότι η Ρωσία θα καταλάβει όλη την Ουκρανία χωρίς να αφήσει τίποτα στο ενδιάμεσο και εκεί έρχεται το μεγάλο ερώτημα:

«Οι ψυχοπαθείς στην Ουάσιγκτον» θα χρησιμοποιήσουν στον πανικό τους πυρηνικά όπλα; Ο Ίδιος αναφέρει πως υπάρχουν 6 στις 10 πιθανότητες για να το κάνουν.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου