Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

«Ευχαριστώ τις Ταξιαρχίες Κασάμ»,

του Σταμάτη Κυριάκη

Μια απελευθερωμένη Ισραηλινή αιχμάλωτη ευχαρίστησε τους μαχητές του Αλ Κασάμ στη Γάζα «από τα βάθη της καρδιάς της», για την ανθρωπιά και την ευγενική τους μεταχείριση προς αυτήν και την κόρη της Εμίλια, ενώ κρατούνταν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά από τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης του Αλ Κασάμ και κυκλοφόρησε ευρέως σε αραβικά και μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Η απελευθερωμένη Ισραηλινή, Danielle, αφέθηκε ελεύθερη μαζί με την κόρη της Emilia Aloni, 6 ετών, στο πλαίσιο της πρώτης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Αντίστασης και του Ισραήλ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στους στρατηγούς που με συνόδευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι θα χωρίσουμε αύριο, αλλά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική ανθρωπιά που δείξατε προς την κόρη μου, την Αιμιλία.

«Ήσασταν σαν γονείς για εκείνη, που την προσκαλούσατε στα δωμάτιά σας όποτε ήθελε. Αναγνωρίζει ότι αισθάνεται ότι όλοι είστε φίλοι της, όχι απλώς φίλοι, αλλά αληθινά αγαπημένοι και καλοί.

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για τις πολλές ώρες που αφιερώσατε ως φροντιστές. Σας ευχαριστώ που κάνατε υπομονή μαζί της και της λούσατε με γλυκά, φρούτα και ό,τι ήταν διαθέσιμο ακόμα κι όταν δεν ήταν.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε αιχμαλωσία, αλλά χάρη σε εσάς και άλλους ευγενικούς ανθρώπους που συναντήσαμε στην πορεία, η κόρη μου ένιωθε σαν βασίλισσα στη Γάζα… Γενικά, αναγνωρίζει ότι αισθάνεται σαν το κέντρο του κόσμου. Δεν έχει γνωρίσει κανέναν στο μακρύ ταξίδι μας, από την τάξη μέχρι την ηγεσία, που να μην της φερόταν με ευγένεια, στοργή και αγάπη.

«Θα είμαι για πάντα αιχμάλωτη της ευγνωμοσύνης γιατί δεν έφυγε από εδώ με ένα ισόβιο ψυχολογικό τραύμα. Θα θυμάμαι την ευγενική σας συμπεριφορά, που μας δόθηκε εδώ, παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζατε οι ίδιοι και τις σοβαρές απώλειες που υποστήκατε εδώ στη Γάζα.

«Μακάρι σε αυτόν τον κόσμο να μπορούσαμε να είμαστε πραγματικά καλοί φίλοι.

«Εύχομαι σε όλους υγεία και ευημερία… Υγεία και αγάπη σε εσάς και τα παιδιά των οικογενειών σας. Πολλά ευχαριστώ.

Danielle and Emilia”

(The Palestine Chronicle)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου