Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Ο εκλογικός θρίαμβος του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για το δήμο Λευκωσίας, φαίνεται ότι σηματοδοτεί αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου.
Ο θετός γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και γιος επίσης του δολοφονηθέντος Κύπριου υπουργού και στελέχους της ΕΟΚΑ Πολύκαρπου Γεωρκάτζη, απέσπασε από τον πρώτο γύρο το 57,24 με τη στήριξη από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.




Ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι δικαιώθηκε η συμμαχία με το ΔΗΚΟ, καθώς ενώθηκαν οι δυνάμεις που εναντιώνονται στην πολιτική του ΑΚΕΛ και του προέδρου Χριστόφια.


Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η εκλογή Γιωρκάτζη και η συμμαχία εναντίον του ΑΚΕΛ σηματοδοτεί τη επαναφορά στην κυπριακή πολιτική των ιδεών τουν εκλιπόντος Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς ο νυν δήμαρχος Λευκωσίας υπήρξε και αυτός σφοδρός πολέμιος του σχεδίου Ανάν.


Επίσης επισημαίνεται από αυτούς που γνωρίζουν καλά τα κυπριακά πολιτικά πράγματα ότι η δημοτική συνεργασία για το δήμο Λευκωσίας αποτελεί το προμήνυμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές του 2013.


«Οι Λευκωσιάτες έδωσαν ένα μήνυμα αλλαγής», δήλωσε στον 107,6 ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Ο κύριος Γιωρκάτζης κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν, έτσι ώστε «η Λευκωσία να γίνει μια περήφανη πρωτεύουσα».


''Εάν ο πατέρας του ήταν της ΕΟΚΑ, ο δικός μου ήταν της ΤΜΤ'', ήταν το σχόλιο του λεγόμενου δημάρχου της κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί για την εκλογή του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στο Δήμο Λευκωσίας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ, ο κ. Μπουλουτογλουλαρί κλήθηκε να σχολιάσει πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις τους το γεγονός ότι ο πατέρας του κ. Γιωρκάτζη ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΟΚΑ.


Πέραν του προαναφερόμενου σχολίου ο κ. Μπουλουτογλουλαρί είπε ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο παρελθόν. ''Αρκετά παλιά, σαν δυο επιχειρηματίες είχαμε βρεθεί και συζητήσαμε για τα σχέδιά μας και ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε υπό την ιδιότητα των επιχειρηματιών. Ο κ. Γιωρκάτζης, μου είχε πει ότι ως άτομο που είχε κάνει δουλειές με την Τουρκία, θα μπορούσε και με μας να διευρύνει τη συνεργασία. Τώρα έχει εκλεγεί Δήμαρχος, θα δούμε πώς θα πραγματοποιήσει αυτά που είχε πει. Εάν είναι φιλικός και εμείς θα είμαστε φιλικοί''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου