Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΝΤΡΟΠΗ κυρία Κολοβού!

 
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΤ : (απο  Alkis Lamprou - facebook)
Η Ιωάννα Κολοβού είναι η πιο γνωστή παθούσα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Μητσοτάκη. Έγινε γνωστή από τον Νοέμβριο του 2022, όταν μέσα στα χαράματα έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και την έβγαλαν έξω σηκωτή, εκείνη και τον γιο της, για λίγες χιλιάδες ευρώ οφειλής σε πιστωτική κάρτα.
Χθες ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η περίπτωσή της, γιατί της έγινε αναγκαστική έξωση με αυτόφωρο και με συνοδεία τα ΜΑΤ.
Ο Πρόεδρος του Σύριζα ΠΣ Stefanos Kasselakis της διέθεσε το πατρικό του σπίτι στο Κουκάκι, για να μείνει προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση.
Η Ιωάννα Κολοβού βγαίνει στο Open και ειρωνεύεται τον Κασσελάκη, τον ευχαριστεί δηλαδή με γελάκια και τον συμβουλεύει εκεί που είναι στις Σπέτσες με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να απαιτήσει να βρεθεί λύση.
Όταν της λένε ότι πολλές φορές ο Σύριζα ΠΣ έχει φέρει προτάσεις, λέει ναι αλλά όταν ήταν Κυβέρνηση δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και η δημοσιογραφία 107 συμφωνεί και της δίνει δίκιο. Ράβει ο ένας ξηλώνει ο άλλος δηλαδή. Και αυτό ακριβώς φίλε μου είναι η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Πάμε να τα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά.
Όταν ο Σύριζα ΠΣ κυβερνούσε ίσχυε η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη.
Όταν έληξε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη, ο Σύριζα τον τροποποίησε με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος όχι μόνο συνέχισε να προστατεύει την πρώτη κατοικία, αλλά και επέκτεινε την προστασία στους ελεύθερους επαγγελματίες από χρέη προς τράπεζες, ιδιώτες, αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Εδώ να πούμε ότι προϋπόθεση για την αξία του ακινήτου ήταν οι 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια και οι 250.000 ευρώ για κάθε άλλη περίπτωση.
Αυτό σημαίνει η προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας.
Αυτοί και οι 2 οι νόμοι ενοχοποιήθηκαν από τους Θεσμούς γιατί ήταν λέει εργαλεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και έθεταν ως προϋπόθεση την κατάργησή τους για την έξοδο από τα μνημόνια.
Το 2019 η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές και δεν έχει καμία διάθεση να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και λέει ψέματα ότι ο Σύριζα την κατάργησε. Όμως έρχεται η πανδημία και δίνει παράταση στον προηγούμενο νόμο. Πώς δίνεις παράταση σε κάτι που έχει καταργηθεί? Τέτοιο σανό σας έχει ταΐσει η δημοσιογραφία 107.
Στα τέλη του 2020 η ΝΔ φέρνει τον νέο πτωχευτικό κώδικα, με τον οποίο καταργείται ΚΑΘΕ προστασία πρώτης κατοικίας, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ για όλους. Ο Σύριζα ΠΣ καταθέτει πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.
Κατά την ψήφιση του πτωχευτικού δεν είχε πάει ούτε ο Μητσοτάκης στην Βουλή για να τον υπερασπιστεί.
Την ίδια χρονιά ο Σύριζα ΠΣ είχε φέρει 2 τροπολογίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας , μία τον Ιούλιο και μία τον Σεπτέμβριο. Απορρίφθηκαν και οι δύο από την Κυβέρνηση.
Τον Ιούλιο του 2021 ο Σύριζα ΠΣ έφερε πάλι τροπολογία, για αναστολή πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητο που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του οφειλέτη, εφόσον η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνάει τις 280.000 ευρώ. Απορρίφθηκε και αυτή.
Τον Νοέμβριο του 2022 σου σπάνε την πόρτα του σπιτιού σου Ιωάννα Κολοβού και σε βγάζουν έξω μέσα στα χαράματα.
Σε επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας την ίδια μέρα. Κάθεστε μέσα στο σπίτι σου και τα συζητάτε. Παρούσα είναι και η Ράνια Σβίγκου και σου τα εξηγούν, λες ναι ναι και εμείς καμαρώνουμε και το κάνουμε βάιραλ.
Τον Απρίλιο του 2023 ο Σύριζα ΠΣ οργανώνει μεγαλειώδη ανοιχτή εκδήλωση στο Περιστέρι, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει το σχέδιο του κόμματος για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.
Στα πρώτα 4 χρόνια Μητσοτάκη το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εκεί στο Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το πρώτο νομοθέτημα θα είναι η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Το πρώτο νομοθέτημα του Μητσοτάκη ήταν να πάρει την ΕΥΠ πάνω του. Να τα λέμε και αυτά.
Εκεί στο Περιστέρι παρουσιάστηκε η λύση και για τους 70.000 δανειολήπτες, που έλαβαν στεγαστικά δάνεια σε Ελβετικό φράγκο και βρέθηκαν με επιβαρύνσεις έως και 3 φορές πάνω από τα ποσά που έλαβαν.
Το Ιούνιο του 2023 η λίστα Πέτσα αγκαζέ με τη δημοσιογραφία 107, οι συνάδελφοί σου δηλαδή, έδωσαν 41τακατό στον Μητσοτάκη. Βοήθησε και ο χυδαίος Κουτσούμπας που έλεγε στα κανάλια ότι η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο ήταν του Σύριζα, που λοιδορούσε μέχρι και την απλή αναλογική. Μόνο που με την απλή αναλογική έβγαλε 26 έδρες, αλλά στις δεύτερες έβγαλε 21 έδρες. Αλλά τι τον νοιάζει? Ο Συριζας να χάνει.
Και ερχόμαστε στο σήμερα.
Δεν ξέρω αν έχεις γίνει ή είσαι "καθαρή" αριστερή και η Αριστερά είναι κατά της φιλανθρωπίας. Ένας άνθρωπος σου διέθεσε το πατρικό του σπίτι προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου. Δεν στο χάρισε για να το δεις με όρους φιλανθρωπίας. Στο παραχώρησε προσωρινά, και αυτό είναι αλληλεγγύη.
Και η Αριστερά που ξέρω εγώ, είναι με την αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου