Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ν. Κορέα : «Θα απαντήσουμε εάν προκληθούμε»


Σε «σημείο καμπής» οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο Κορέες, λέει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2012
Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται σε «σημείο καμπής» δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Λι Μιούνγκ-μπακ στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.
Δήλωσε ότι η χώρα του θα «αντιδράσει με αποφασιστικότητα» σε οποιαδήποτε «πρόκληση» από τη Βόρειο Κορέα, αλλά είναι έτοιμη να επιδιώξει τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγκγιάνγκ.



«Θα απαντήσουμε με αποφασιστικότητα εάν προκληθούμε», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, προσθέτοντας πως «ο κύριος στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο [...] θα εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία».

Ο Λι είπε ακόμη ότι θα ήταν δυνατό να «αρχίσει μια νέα εποχή» στις σχέσεις των δύο κρατών εάν η Βόρεια Κορέα επιδείξει «ειλικρίνεια».

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας είπε εξάλλου πως ελπίζει ότι πρόκειται να υπάρξουν «μεγάλες αλλαγές» στην κορεατική χερσόνησο μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, τον οποίο διαδέχθηκε ο νεότερος από τους τρεις γιους του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Την Κυριακή, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» το νέο ηγέτη της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου