Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το 2ο think tank, το οποίο έχει «Άρωμα Κρήτης» «Άρωμα Ηρακλείου» και «Άρωμα Χανίων» ανάμεσά τους, αυτό για την Έρευνα, με φόντο τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα μεταξύ αυτών βρίσκεται ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κος Γεώργιος Χαλκιαδάκης καθώς και ο επίκουρος καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ κος Μανόλης Μικράκης, με καταγωγή από την Πόμπια Ηρακλείου.
«Θέλουμε μια χώρα που να κοιτάει στο αύριο» ανέφερε, και «απαραίτητο συμπλήρωμα λοιπόν της Δημόσιας Παιδείας, η Έρευνα στα Δημόσια Πανεπιστήμια».
Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς
Συγκεκριμένα είναι οι:
Ελένη Χατζηχρήστου, αστροφυσικός, Χάρης Αναστόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Μανόλης Μικράκης, Επίκουρος Kαθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ, Δημήτρης Πινότσης, θεωρητικός νευροεπιστήμονας, Γιώργος Πλουμπίδης, Καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο UCL. Νικόλαος Μαρκάτος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Αλέξανδρος Τσομπανίδης, με διδακτορικό στην Ψυχιατρική, Γεώργιος Χαλκιαδάκης αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, με Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών.
«Σας παρουσιάζω τους διακεκριμένους επιστήμονες που θα έχω την τιμή να με συμβουλεύουν στα θέματα Έρευνας:
– Ελένη Χατζηχρήστου: Αστροφυσικός, κάτοχος μάστερ του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Leiden. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στα: Πανεπιστήμιο Yale, Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble, NASA Goddard Space Flight Center κ.α. Από το 2019 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στις Βρυξέλλες.
– Χάρης Αναστόπουλος: Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διδακτορική του διατριβή υποστηρίχθηκε στο Imperial College. Ήταν επιστημονικός σύμβουλος στο βραβευμένο πρόγραμμα Deep Space Quantum Link της NASA.
– Γιώργος Πλουμπίδης: Καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο UCL. Ήταν ο πρώτος διευθυντής έρευνας του CLS, εργάστηκε στο London School of Hygiene and Tropical Medicine και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
– Μανόλης Μικράκης: Eπίκουρος καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης της Γερμανίας. Έχει λάβει υποτροφίες και ερευνητικές χορηγίες από το Γερμανικό Κράτος και το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας της Φιλαδέλφειας των Η.Π.Α.
– Δημήτρης Πινότσης: Θεωρητικός νευροεπιστήμονας με διδακτορικό στα Μαθηματικά και MSc στη Θεωρητική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εργάστηκε στο UCL και το MIT.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο City-University of London και ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών του MIT.
– Νικόλαος Μαρκάτος: Πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, πρώην Κοσμήτορας Σχολής Χημικών Μηχανικών και νυν ομότιμος καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Τέξας. Υπήρξε Επισκέπτης και Bye-Fellow στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Surrey.
– Αλέξανδρος Τσομπανίδης: Έχει διδακτορικό στην Ψυχιατρική από το Κολέγιο Peterhouse, Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητικός Συνεργάτης στο Cambridge. Κατέχει το Διεθνές βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στο θέμα του αυτισμού, INSAR, καθώς και το Βραβείο Charles Slater από το Πανεπιστήμιο Cambridge.
– Γεώργιος Χαλκιαδάκης: Διδακτορικό στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Με διακρίσεις και βραβεία σε σειρά από διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς.
Έλληνες που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό και εδώ, έρχονται να πλαισιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να φτιάξουμε κυβερνητικό πρόγραμμα που θα προωθήσει την Έρευνα και την Τεχνολογία. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα που είναι ένα βήμα μπροστά» καταλήγει.
Ποιος είναι ο Γιώργος Χαλκιαδάκης
.
Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης ξεκίνησε να εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Μάρτιο του 2011. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου 2011, εργαζόταν ως Ερευνητής (Research Fellow) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (Μεγάλης Βρετανίας). Ο Γ.Χ. έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδά), το 2007. Η διατριβή του ήταν υποψήφια για το IFAAMAS Victor Lesser Distinguished Dissertation Award (2007). Στο παρελθόν, ο Γ.Χ. έχει επίσης εργαστεί ως “Μηχανικός Λογισμικού” στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και ως ωρομίσθιος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.
Εκπαίδευση: Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Τορόντο Καναδάς, 2007
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1999
Πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 1997
Ερευνητικά Πεδία: Πολυπρακτορικά Συστήματα, Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων (με έμφαση στη Συνεργατική Θεωρία Παιγνίων / Δημιουργία Συνασπισμών), Μηχανική Μάθηση (με έμφαση στην Ενισχυτική Μάθηση σε περιβάλλοντα πολλών πρακτόρων), Λήψη Αποφάσεων υπό Αβεβαιότητα (Μαρκωβιανές και στοχαστικές διεργασίες, Μπαεσιανή Μάθηση), Τεχνολογίες Πρακτόρων για το Έξυπνο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης
Τομέας: Τομέας Πληροφορικής
Εργαστήριο: Εργαστήριο Προγραµµατισµού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστηµάτων
Μαθήματα: Πολυπρακτορικά Συστήματα (προπτυχιακό,), Τεχνητή Νοημοσύνη, Σχεδίαση και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων
Ποιος είναι ο Μανόλης Μικράκης
.
Ο κ. Μανόλης Μικράκης
.Είναι Eπίκουρος Kαθηγητής αρχαίας και μεσαιωνικής τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου υπηρετεί από το 2014.
Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα κλασικής αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης Γερμανίας (2006).
Υπηρέτησε στην ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία και στο αντίστοιχο κυπριακό Τμήμα Αρχαιοτήτων με κύριο αντικείμενο την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συνεργασία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και εκθέσεις.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται στον προϊστορικό και πρωτοϊστορικό πολιτισμό του Αιγαίου και της Κύπρου, στις σχέσεις τους με τους πολιτισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, και στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
Έχει λάβει υποτροφίες και ερευνητικές χορηγίες από το Γερμανικό Κράτος, το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας (Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.) και άλλες πηγές και συνεργάζεται ως αξιολογητής ερευνητικών έργων με οργανισμούς ενίσχυσης της έρευνας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία.
.
Ο κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης
Ο κ. Μανόλης Μικράκης
Ο κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Στέφανος Κασσελάκης
.https://podemos.gr/?p=42757
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου