Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη«Ας μας δώσει ο λαός δύναμη. Ζητάμε να συνειδητοποιήσει πως οι επικείμενες εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση ως την πιο σημαντική στη Μεταπολίτευση.

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή και την αποικιοκρατία και ένας που έχει μεν κινδύνους, αλλά έχει και ελπίδα και αξιοπρέπεια» επεσήμανε δίνοντας το πλαίσιο του διλήμματος και των επόμενων εκλογών, τόνισε δε «αν όχι εμείς, τότε κανείς»,

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια» τόνισε ο Α. Τσίπρας. «Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη» είπε χαρακτηριστικά.


Υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με σεβασμό απέναντι στην ελληνική ετυμηγορία. Έκανε λόγο για υποκρισία καθώς τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα για 30 ημέρες.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, κατηγόρησε τα άλλα κόμματα για υποκρισία αναφερόμενος στην πρότασή του για την επιλογή του Γ. Αρσένη, αναφέροντας πως δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα τις επόμενες 30 μέρες. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «ό,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του για «αλαζονεία» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εάν ήμασταν αλαζόνες, θα ζητούσαμε ένα ή δύο υπουργεία», ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις -όπως έδωσαν στη Μερκελ και στην Λαγκάρντ- εάν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν κορόιδευαν. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα», τόνισε.

«Δεν είμαστε κομπλεξικοί. Χαιρετίζω την απόφαση του Φ. Κουβέλη να μην στηρίξει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
  24h.gr