Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πέθανε η Donna Summer

 Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα ΤMZ και όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ η βασίλισσα της Disco Donna Summer έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών . Η Donna Summer έπασχε από καρκίνο και άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Φλώριδα.Η ερμηνεύτρια του ‘’ Last danse’’ και ‘’Hot stuff ‘’ είχε βραβευθε  με 5 Grammy.


Η ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών, όπως το Love to Love You Baby, το Last Dance και φυσικά το I'm So Excited, υπέκυψε στην ανίατη ασθένεια, ενώ βρισκόταν στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σάμερ είχε γεννηθεί στη Βοστώνη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1948, και ήταν αυτή που όρισε τον ντίσκο ήχο των περασμένων δεκαετιών. Το πραγματικό της όνομα ήταν LaDonna Adrian Gaines και ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που κατάφερε να δει τρει συνεχόμενα διπλά άλμπουμ στην κορυφή του αμερικάνικου Billboard chart, ενώ είχε επίσης καταφέρει να έχει 4 Νο1 singles στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε περίοδο 13 μηνών! Ειχε κερδίσει πέντε βραβεία Γκράμι.

Το TMZ αναφέρει ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι φήμες λένε πως κόλλησε την ασθένεια από εισπνοή τοξικών μορίων μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Σε ανακοίνωση στο website της, η οικογένειά της αναφέρει ότι 'Η ίδια βρίσκεται πλέον σε γαλήνη, καθώς η οικογένεια τιμά τη ζωή της και θα συνεχίσει την κληρονομιά της'.

Η Σάμερ είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Χέλμπουθ Σόμερ (Helmuth Sommer) το 1973 με τον οποίο έκανε την πρώτη της κόρη Μίμι (Mimi). Εκείνος ο γάμος έληξε το 1975 και η LaDonna Adrian Gaines κράτησε μία παραποιημένη εκδοχή του επιθέτου του, μετατρέποντάς το σε Σάμερ (Summer).Παντρεύτηκε αργότερα τον Μπρους Τσαρλς Σουντάνο (Bruce Charles Sudano), το 1980 με τον οποίο απέκτησε άλλες δύο κόρες, τη Μπρούκλιν (Brooklyn), το 1981, και την Αμάντα (Amanda) την επόμενη χρονιά.

Το 1994, η οικογένεια μετακόμισε από το Λος Αντζελες στο Νασβιλ όπου η Ντόνα Σάμερ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την τραγουδιστική της καριέρα και να επικεντρωθεί στη ζωγραφική. Πρόσφατα είχε επιστρέψει όμως στο στούντιο και μάλιστα τα δημοσιεύματα τη θέλουν στη μέση της ολοκλήρωσης ενός νέου άλμπουμ.

Αγαπητή μέσα από δεκάδες ντίσκο επιτυχίες, με μία από αυτές, το πασίγνωστο Hot Stuff
Στην προσωπική της ζωή είχε και άσχημες στιγμές, καθώς συχνά υπέφερε από κρίσεις κατάθλιψης, με κυριότερη εκείνη μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική.


Η Ντόνα Σάμερ με τον δεύτερο σύζθγό της Μπρους Σουντάνο και την κόρη τους Μπρούκλιν το 2003.
'Είχα φρικάρει τελείως από τα γεγονότα εκείνης της μέρας" είχε δηλώσει.. 'Δε μπορούσα να βγω, δεν ήθελα να μιλήσω σε κανένα. Ειχα τα στόρια κλειστά και απλώς καθόμουν στην κρεβατοκάμαρα μου'. Οι φίλοι της σιγά σιγά την έκαναν και πάλι να βρει τη δύναμή της και να σταθεί στα πόδια της. 'Πήγαινα στην εκκλησία και έτσι βρήκα και πάλι το φως στην ψυχή μου...' είχε πει το 2008.

Πλέον βρήκε απόλυτη γαλήνη και η ψυχή της αναπαύθηκε για πάντα...
Ε.Σ.