Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΡΗΞΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Η ΡΙΚΣΣΥ


“Η κυβέρνηση επέλεξε τη λογική της πλήρους υποταγής”, καθιστώντας την Ελλάδα “κράτος χωρίς καμία εθνική κυριαρχία στη διαχείριση των οικονομικών της και εξαρτημένη αποικία στα χέρια επίδοξων ληστών”, επισημαίνει σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Pheme.gr η πρόεδρος της “Κοινωνικής Συμφωνίας” κυρία Λούκα Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο και την πολιτική κίνηση ΡΙΚΣΣΥ, η κυρία Κατσέλη υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτική. “Η διαφορά μας είναι καθαρά ιδεολογική και πολιτική. Προσωπικά διαγράφηκα δυο φορές μέσα σε τέσσερις μήνες γιατί καταψήφισα συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της τότε Κυβέρνησης, δηλαδή τα εργασιακά και την συνέχιση της πολιτικής της βίαιης λιτότητας”, τονίζει μεταξύ άλλων.



Η “Κοινωνική Συμφωνία” δημιουργήθηκε για να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές επιλογές και να προτάξει εναλλακτικές λύσεις. Ο Ανδρέας υπερψήφισε ενθουσιωδώς αυτές τις επιλογές και συνεχίζει να τις υποστηρίζει. Αδυνατώ να κατανοήσω το περιεχόμενο της “ρήξης” που επαγγέλλεται η ΡΙΚΣΣΥ, ή και την σχέση του με βασικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας. Έχει ασπασθεί πλήρως, όπως άλλωστε φάνηκε και από πολιτικές που προώθησε στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, θέσεις και πρακτικές που κατά τη γνώμη μου δεν συνάδουν ούτε με την σοσιαλδημοκρατία ούτε με την Κεντροαριστερά, αλλά με ένα ιδιότυπο καθεστωτικό, νεοφιλελεύθερο κυβερνητισμό”.

Μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, προεξοφλεί την ακύρωση των πρόσφατων, δυσβάστακτων μέτρων. “Η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε τέτοια αδιέξοδα και κοινωνικές εντάσεις ώστε το πρόγραμμα θα ανατραπεί αναγκαστικά”, τονίζει η κυρία Κατσέλη.

Η διαπρεπής οικονομολόγος και πανεπιστημιακός προεξοφλεί ένα νέο κούρεμα του δημόσιου χρέους, ενώ πιστεύει ότι για να καταστεί βιώσιμο θα πρέπει η αποπληρωμή του “να συνδεθεί με το ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας, δηλαδή με ρήτρα ανάπτυξης”.

Στον κ. Παπανδρέου απέδωσε “λανθασμένη στρατηγική στην αντιμετώπιση της κρίσης” και στην επιλογή προσώπων που “οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο”!

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου