Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δένδια


Οταν ο Δεντιας δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των παιδιών μας χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, τι ειναι?  
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ!!! ΓΖ

Φωτιές μεταξύ υπουργείου και Κουμουνδούρου άναψε η πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξουν αστυνομικούς με πολιτικά στην πλατεία Συντάγματος. Μηνύσεις για φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Αριστεράς

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Δημήτρης Τσουκαλάς. Μαζί τους υπήρχαν και φωτορεπόρτερ οι οποίοι κατέγραφαν τους αστυνομικούς με πολιτικά.Το οπτικό υλικό (από όπου και η παραπάνω φωτογραφία) αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Αριστεράς
Με βαριές εκφράσεις και κατηγορίες για έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς επιτέθηκε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ενέργεια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσουν «παρέμβαση» σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρίσκονταν γύρω από την πλατεία Συντάγματος πριν από το συλλαλητήριο της Τρίτης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου.



Σε αυτήν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει ένα... πινγκ πονγκ ανακοινώσεων και δηλώσεων εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αδικήματα από πλευράς βουλευτών ή άλλων ατόμων.

Οπως έγινε γνωστό, πριν από τη διαδήλωση της Τρίτης, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από βουλευτές -μεταξύ των οποίων- ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, μαζί με μέλη της νομικής υποστήριξης και της επιτροπής δικαιωμάτων του κόμματος, κινήθηκαν κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας

Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε και τόσο... «ζεστή» αποδοχή από τους αστυνομικούς που δυσανασχέτησαν από την απρόσμενη «συνάντηση». Μάλιστα, επειδή μαζί με την αντιπροσωπεία υπήρχαν και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τη σκηνή, οι αστυνομικοί απαίτησαν να σβηστούν οι φωτογραφίες και μάλιστα μπροστά τους.

Τελικά, όμως, οπτικό υλικό από την «παρέμβαση» δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Αριστεράς. Στις φωτογραφίες αυτές φαίνονταν πρόσωπα αστυνομικών με πολιτικά. Ηταν αυτό που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργείου και δύο μηνύσεις από την πλευρά των θιγόμενων αστυνομικών.

«Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Ιndymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει ''βορά'' στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε σε «γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα»: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για... αντιποίηση αρχής, καθώς και να εξομοιώσει την Αριστερά με τους ναζί νοσταλγούς του Χίτλερ. Για αυτά τα γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα ταιριάζει γάντι η έκφραση του λαού μας: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Αντί συγνώμης, επαίρεται για τη συγκρότηση ιδιότυπων ''πολιτοφυλακών'' και για το γεγονός ότι απέτρεψε, όπως ισχυρίζεται, προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία», ανταπάντησε το υπουργείο.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ