Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Γενική Απεργία στις 14 Νοεμβρίου σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της Ισπανίας προκήρυξαν γενική απεργία για τις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας....
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η απεργία που προκήρυξαν το UGT και το CCOO, θα συμπέσει με τη γενική απεργία στην Πορτογαλία.

Ο Fernando Lezcano, εκπρόσωπος του CCOO, δήλωσε ότι θα είναι η πρώτη φορά που η γενική απεργία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις δύο χώρες της Ιβηρικής.

Το UGT εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η απεργία έχει σαν στόχο να αλλάξει τις πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση γιατί "oι περικοπές στραγγαλίζουν την οικονομία και αποδομούν το κοινωνικό μοντέλο".

H αντιπρόεδρος της Ισπανίας, Soraya Saenz, υποστήριξε από την πλευρά της ότι η απεργία δεν θα κάνει τίποτα για να μειώσει την ανεργία, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ισπανίας.

"Η απεργία αυτή δεν βοηθά ούτε τους εργαζόμενους ούτε την ανεργία" σημείωσε. "Δεν πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η πρόσκληση να μην πάνε οι άνθρωποι στις δουλειές τους" ανέφερε.