Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Από το 48 … στο 5,5% Το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο “δολοφόνος”, Των δικών του αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Πριν από 31 χρόνια. 18 Οκτωβρίου του 1981.
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει:
“Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση όλου του λαού. Είναι κυβέρνηση που θέλει να οικοδομήσει στη λήθη του παρελθόντος και στη συμφιλίωση του λαού μας. Αρχίζουμε μια νέα εποχή. Και πρέπει όλοι να δώσουμε το χέρι μαζί να  προχωρήσουμε. Να κατοχυρώσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική πρόοδο. Αυτή είναι η υπόσχεση μας απόψε.
Πιστεύω ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι ιστορικής σημασίας. Και εύχομαι πράγματι να φανούμε αντάξιοι σε αυτόν τον μεγάλο λαό”
31 χρόνια μετά, σε μια διαδρομή γεμάτη κατακτήσεις, νίκες, λάθη και πολιτικές ήττες, τα σύμβολα ξεθωριάζουν, οι αρχές παραποιούνται και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο “δολοφόνος” των δικών του αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Αποιδεολογικοποιημένο, οργανωτικά διαλυμένο, πολιτικά ταυτισμένο με τη συντήρηση, αναζητά την απάντηση στο ερώτημα της πολιτικής του επιβίωσης. Χωρίς κοινωνικά ερείσματα, βαριά άρρωστο από τον κρατισμό και την εξουσιολαγνεία, βαδίζει το δρόμο της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης, έχοντας μετατραπεί από λαϊκό κίνημα σε υποστήλωμα μιας πολιτικής απολύτως ξένης με αυτά που πρέσβευε.

Ηταν αρκετά 2,5 χρόνια πλήρους αποδοχής μιας νεοσυντηρητικής λογικής για να φθάσει στο σημείο που καταγράφει η σημερινή δημοσκόπηση της VPRC.
Η ανατροπή αυτής της πορείας, προϋποθέτει πλήρη αλλαγή πλεύσης. Επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του φυσιογνωμίας, σύγκρουση με τις συντηρητικές λογικές και πρακτικές, ήττα των φορέων αυτών των απόψεων.

anarxaszante.blogspot.gr