Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Στη δημοσιότητα η Φωτογραφία του 40χρονου παιδεραστή

Τι εξυπηρετεί η τρίμηνη δημοσιότητα, αφού είναι προφυλακισμένος? Και αν αποδειχθεί ότι είναι αθώος? Και αν αποδειχθεί οτι είναι ασθενής?  Αν ήταν "εκ των ολιγαρχών"  θα είχε την ίδια αντιμετώπιση? 
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω από αστυνομικούς χθες στο Περιστέρι τη στιγμή που είχε επιβιβάσει ανήλικο στο αυτοκίνητό του με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 01.03.2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο, σε φορτηγάκι τύπου « Van », ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει (Σχετική η από 03.03.2015 Παρουσίαση Προϊσταμένου ΔΙ.Δ.Η.Ε. και Εκπροσώπου Τύπου ΕΛ.ΑΣ.).

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προφυλακιστέος ο 40χρονος

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 40χρονος που συνελήφθη προχθές στο Περιστέρι και κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στην 10η Τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος μίας 14χρονης, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου. 

Μετά την απολογία του ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τον 40χρονο προφυλακιστέο, ενώ κατά τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την δράση του, η υπόθεση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή. 

Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου, συνοδεία αστυνομικών, από το ανακριτικό γραφείο, αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, όταν πληροφορήθηκαν ποιος είναι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος εντόπιζε τα θύματα του, ανήλικα αγόρια , μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον ανήλικο και έκλεινε ραντεβού μαζί τους με σκοπό την αποπλάνηση τους.

Φωτογραφίες από την μεταγωγή του 40χρονου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου