Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί δεν είναι δικτάτορες. Έχουν φράγκα


Κιχ δεν βγάζουν τα τελευταία 24ωρα οι ζεσουισαρλίδες και οι ακόλουθοι του συνταγματικού τόξου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παντελή έλλειψη δημοκρατίας στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός.

Δικτάτορας για αυτούς είσαι αν λέγεσαι Κάστρο και βρίσκεσαι για μισό και πλέον αιώνα υπό αμερικανικό αποκλεισμό. Όχι όταν αγοράζεις τα ακριβότερα οπλικά συστήματα της αμερικανικής, της γαλλικής και της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας, όπως κάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι, που σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία βρίσκονταν στις φυλακές του Εμιράτου (ή εξαφανίζονται μυστηριωδώς), απλώς δεν υπάρχουν αν ο Σεϊχης μπορεί να σου μπουκώσει το στόμα με κανά δημόσιο έργο. Και δόξα τον Αλάχ οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν φάει ψωμάκι, εκμεταλλευόμενες τις συνθήκες μισθωτής σκλαβιάς που επικρατούν για τους ξένους εργάτες στον Περσικό Κόλπο.

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλλων είναι μάλλον υπερεκτιμιμένα όταν συζητάμε για τις σατραπίες της περιοχής (εκτός αν είσαι γκέι στο Ιράν ενώ οι ΗΠΑ ανανεώνουν το εμπάργκο) ενώ και μερικά βασανιστήρια κρατουμένων μπορούν να γίνουν ανεκτά αν υπάρχει καλή θέληση.

Η δημοκρατία, που τόσο μας λείπει στην περίπτωση της Κούβας, είναι μάλλον περιττή για τα μοναρχικά καθεστώτα της περιοχής ενώ τα δικαιώματα των γυναικών είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Όσο για τους μουσουλμάνους και το ισλάμ, που στα μάτια τόσων και τόσων δημοσιολόγων είναι ταυτισμένα με τη βία και την τρομοκρατία, στον Περσικό Κόλπο είναι απλώς μια ακόμη θρησκεία. Άλλωστε αυτοί οι Μουσουλμάνοι έχουν και formula 1. Δεν μπορεί να είναι κακοί άνθρωποι.

Επίσης όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι, που βάζουμε τη γαλλική σημαία στα avatar του Twitter και του Facebook, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών ξεχνάμε αίφνης ότι οι περισσότεροι από αυτούς χρηματοδοτούνταν τα τελευταία χρόνια και από το Κατάρ – το οποίο επίσης εκπροσωπούνταν στις συναντήσεις στο Άμπου Ντάμπι.

Πόσο χαμερπής πρέπει να είσαι τελικά για να καθορίζεις τις αρχές και τις ιδέες σου για τη δημοκρατία, την αθεία ή την ανξιθρησκεία, τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα, τη θέση των γυναικών και τόσα άλλα με μοναδικό γνόμωνα το χρήμα;

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου