Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Άγριες μάχες για τον έλεγχο του λιμανιού της Πάτρας

Μια θέση σε ένα από τα δεκάδες φορτηγά που καθημερινά σταθμεύουν στον προβλήτα του λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε πλοία, με προορισμό την Ιταλία, αποτέλεσε το «έπαθλο» για το οποίο «διαγωνίστηκαν» με μαχαίρια, πέτρες, γκλομπ και σιδηρολοστούς οι διαφορετικές ομάδες οικονομικών μεταναστών που ζουν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, με συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών και Παλαιστινίων στο κτήριο του Ο.Σ.Ε., που βρίσκεται επί της οδού Όθωνος Αμαλίας, κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν και επτά τραυματίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες Παλαιστινίων, το λιμάνι λυμαίνονται ομάδες Αφγανών, οι οποίοι ζητούν το ποσό των 50 ευρώ ανά άτομο για την πρόσβαση στον προβλήτα και κατ’ επέκταση στα φορτηγά για την Ιταλία.
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που εκτυλίσσονται παρόμοια επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς ο στόχος των περισσότερων μεταναστών, που διαβιούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι κάποια στιγμή να κάνουν το «ταξίδι της ελπίδας», μη διστάζοντας ακόμα και να ρισκάρουν τη ζωή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου