Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

καιρός ήταν!! 
Δραματικές ώρες για την κυβέρνηση, έπειτα από τη νέα ανταρσία από σημαίνοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον τζόγο που παρουσίασε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου...

Οι αρνήσεις που συνάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην προοπτική νομιμοποίησης του τζόγου ήταν σχεδόν καθολικές και η έντασή τους τέτοια που οδήγησε τον ίδιο να δηλώσει ότι αποσύρει το νομοσχέδιο και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι, με δεδομένο πως έχουμε να κάνουμε με την δεύτερη, ηχηρότατη αντίδραση στην πολιτική Παπακωνσταντίνου μέσα σε λίγες ημέρες, όλα τα ενδεχόμενα για τον πρωθυπουργό πρέπει να θεωρούνται πλέον ανοικτά:
-με δεδομένο ότι στις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της νέας δέσμης μέτρων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα και η οποία αναφέρεται σε νέες δραματικές περικοπές αποδοχών στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, ο κ. Παπανδρέου ενδεχομένως να καταλήξει στο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να φέρει εις πέρας και αυτήν την αποστολή, έχοντας ήδη υποστεί και μια φθορά την οποία προφανώς κανένα άλλο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει.
-ωστόσο, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών είναι τέτοιο που καθιστά εντελώς αμφίβολη την έγκριση των νέων μέτρων από την κοινοβουλευτική ομάδα, εάν είναι και πάλι ο κ. Παπακωνσταντίνου στο επίκεντρο.
-με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο: ούτε αυτό της αλλαγής προσώπων στην κυβέρνηση σε ρόλους-κλειδιά αλλά ούτε και αυτό της προσφυγής στις κάλπες, καθώς μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής - σε όποιον βαθμό αυτή θα ήταν εφικτή - πιθανότατα να έφερνε σημαντικά προβλήματα έναντι της Τρόικας, ενόψει των εξελίξεων για την επιμήκυνση του χρέους, την μείωση των επιτοκίων αλλά και την καταβολή της νέας δόσης του δανείου στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου