Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

«Καρφώστε» τα παιδιά!

Του Δημήτρη Μηλάκα

Το διαβάσαμε (στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής») και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας: «Με έγγραφο από τη ΓΑΔΑ καλούνται τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων – και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις – για την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας».

Το εν λόγω έγγραφο, προφανώς αποπνέει την «ευωδία» των ιδεολογικών αντιλήψεων των κρατούντων. Με πιο απλά λόγια, μυρίζει φορμόλη μέσα στην οποία κολυμπούν αμέριμνα τα πολιτικά πτώματα που μας κυβερνούν. Πρόκειται για τις αντιλήψεις εκείνων ακριβώς που οδήγησαν τη χώρα και τον λαό της στην καταστροφή. Πρόκειται για τις αντιλήψεις που η πεμπτουσία τους περιγράφει την άξεστη όσο και απέλπιδα προσπάθεια συντήρησης της υφιστάμενης κατάστασης, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Το χαφιεδιλίκι, η αστυνομοκρατία και πάνω απ’ όλα ο φόβος είναι τα προσφιλή τους μέσα. Αυτά έχουν βγάλει από τη φαρέτρα τους και χρησιμοποιούν όταν τέλειωσε το παραμύθι της «ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας». Με τον φόβο, τη ρουφιανιά και τα ΜΑΤ προσπαθούν να κρατήσουν το καπάκι πάνω από την κοινωνία που κοχλάζει.
Όλα αυτά, θα πει κανείς, είναι γνωστά και αναμενόμενα από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν πως γεννήθηκαν για να κυβερνούν. Η θεσμοθέτηση, όμως, της ρουφιανιάς στον χώρο της εκπαίδευσης είναι, θα πρέπει να παραδεχτούμε, ένα αναπάντεχο κατάντημα ακόμη και για τον… Δένδια.

«Η μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων» των αστυνόμων με τους διευθυντές των σχολείων που διατάσσει το έγγραφο της ΓΑΔΑ, περιγράφει την ολοκληρωτική αντίληψη μιας εξουσίας η οποία έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Θα έπρεπε να είναι σαφές: Η υπονόμευση του ρόλου του εκπαιδευτικού με τη μετατροπή του σε χαφιέ της αστυνομίας, την οποία «προτείνουν» οι (αν)εγκέφαλοι που συνέλαβαν αυτήν την ιδέα, πριονίζει τους βλαστούς της κοινωνίας για να τους ρίξει στη φωτιά του ολοκληρωτισμού. Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος;

Ανάρτηση από: http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου