Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιανουκόβιτς φεύγει, το ΔΝΤ έρχεται;


Ενώ ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες, ΗΠΑ και Βρετανία τάσσονται υπέρ της χορήγησης πακέτου οικονομικής βοήθειας στη χώρα μέσω του ΔΝΤ.

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες: «Εχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών. Ο Γιανουκόβιτς και άλλα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα γι” αυτό καταζητούνται».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσπάθειά του να διαφύγει ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εντοπίστηκε στην Κριμαία και φημολογείται ότι μεταφέρεται το Κίεβο.

«Έτοιμο» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εντός πλαισίων που θα τεθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Είναι οι πρώτες ημέρες, οι πρώτες ώρες, αλλά ο λαός της Ουκρανίας φαίνεται να δείχνει τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, στην οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με την Ευρώπη, και δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποκρούσουμε, πρέπει να το ενθαρρύνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια μέσω οργανισμών όπων το ΔΝΤ, και φυσικά μεγάλο μέρος αυτής θα λάβει τη μορφή δανείων, αλλά θα υπάρξουν καλές επενδύσεις στην οικονομία της Ουκρανίας».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, από την πλευρά του κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Στο Κίεβο σήμερα η Κάθριν Άστον

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον επισκέπτεται σήμερα την Ουκρανία, όπου αναμένεται να συζητήσει μέτρα για την υποστήριξη της ουκρανικής οικονομίας.

Σχετικά θέματα:




efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου